Deventer voor blok gezet met stadionconcerten Snelle

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De kaartjes voor de concerten van Snelle in het Go Ahead Eagles-stadion in Deventer gingen begin dit jaar te vroeg in de verkoop. Op dat moment was er nog helemaal geen vergunning voor de shows aangevraagd. De gemeente heeft desondanks toch besloten dat de shows door mogen gaan, meldt het college van burgemeester en wethouders.

“Wij beseffen dat Snelle een aansprekend voorbeeld is voor jongeren uit Deventer en omgeving, maar voelden ons wel voor het blok gezet”, zegt evenementenwethouder Ilse Duursma.

De omgevingsvergunning en het bestemmingsplan van het stadion staan “in principe” geen concerten toe. Go Ahead Eagles had gevraagd naar de mogelijkheden voor een show in hun stadion, waarna al vrij snel de kaartverkoop begon. Omwonenden kwamen vervolgens met zorgen en vragen.

“In de voorbereidingen van dit concert zijn ze door Go Ahead Eagles en de organisator van het concert pas laat meegenomen”, aldus Duursma. “Wij hebben daarop als vergunningverstrekker aangegeven dat dat eerst op een goede manier moest gebeuren, voordat wij de aanvraag zouden beoordelen.” Het gesprek met omwonenden is later alsnog gevoerd. Daarin werden afspraken gemaakt over de eindtijd en de op- en afbouw.

De stadionconcerten staan gepland voor 16 en 17 juni. Bij beide shows zijn 15.000 mensen welkom.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck