DEZE BN-ers houden zich niet aan de coronaregels met kerst

Kerststerren
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het wordt een hele sobere kerst nu er maximaal drie mensen uitgenodigd mogen worden in verband met corona. Geen kerstdiners met een hele groep en de hele familie bij de kerstboom zit er dit jaar ook niet in. Hoe gaan bekende Nederlanders met de regels om?

Houdt bekend Nederland zich aan de regels, of gaan zij rebelleren met kerst? HEt is een gegeven dat heel Nederland zich liever niet aan de regels zou willen houden, zeker niet met kerst. Maar door de oplopende besmettingen is het een te groot risico om de regels te verbreken. Welke sterren zijn bengeltjes die zullen muiten, en welke zijn engeltjes die zich braaf aan de regels houden?

Bengel: Tineke de Nooij

Televisiepresentatrice Tineke de Nooij (79) maakt in Privé bekend lak te hebben aan de coronaregels met kerst. Naar eigen zeggen zal zij dit vieren met haar kinderen en kleinkinderen. Zij heeft twee dochters, Tuffie (56) en Saralee (42).

,,Ik ga burgerlijk ongehoorzaam zijn. Het hele jaar heb ik me aan alle regels gehouden. Ik droeg al mondkapjes toen men het afraadde, Ik houd al maanden afstand van iedereen. Ik was mijn handen stuk, zoals Mark Rutte zegt. Maar met Kerstmis wil ik mijn familie om me heen hebben. Mijn jongste kleinkinderen knuffel ik ook gewoon. Ik mis het wanneer dat niet kan. Met mijn kinderen doe ik dat niet. Die afstand houden we van elkaar. Maar ik wil ze met kerst wel zien.”

Engel: Rob Geus

Tv-kok en presentator Rob Geus (49) heeft het doel het jaar ‘in stijl af te sluiten’, zonder de regels te verbreken. Rob is getrouwd met Suzanne met wie hij in 2017 een zoon kreeg, Levi (3). Uit een eerder huwelijk kreeg Geus een dochter: Esmee (13).

,,Ik houd het klein. We mogen het hele jaar al weinig bezoek ontvangen, dus sluit ik het in stijl af. Met mijn ouders en schoonouders heb ik afgesproken dat ze ieder een andere dag komen. Want samen gaat dit jaar niet.”

Bengel: Harry Slinger

Ook zanger Harry Slinger (71) ziet een sobere kerst dit jaar niet zitten. Ook hij zegt ‘burgerlijk ongehoorzaam’ te zijn met de feestdagen. Harry is getrouwd met Marijke en heeft twee kinderen: Suzan en Bram.

,,Ik denk dat ik met mijn vrouw, de kinderen en hun partners dit jaar de kerst in een kerk ga vieren. Want daar mag ik wel met mijn hele familie naartoe. Of naar een tuincentrum of grote winkelketen. Maar thuis mag ik ze niet uitnodigen? Wat een onzin. Dus ik ga voor een keer burgerlijk ongehoorzaam zijn. Voor de rest houd ik me aan alle regels. Mondkapjes, anderhalve meter afstand. Sommige mensen ontwijk ik liever helemaal. Maar het is gek. Black Friday heeft het kabinet niet willen verbieden, dan moeten ze ook toestaan dat je de feestdagen met je familieleden kan vieren.”

(B)engel: Corry Konings

Zangeres Corry Konings (69) zegt zich aan de regels te houden, maar knijpt het oog toch een beetje toe. Zij onthult haar beide kinderen inclusief partners uit te nodigen, wat een persoon meer is dan de toegestane hoeveelheid.

,,Ik houd me zoveel mogelijk aan de regels. Met kerst komen mijn twee kinderen met hun partners. De kleinkinderen tel ik niet mee, want dat hoeft niet zolang ze geen twaalf zijn. Verder zal ik niemand uitnodigen. Het worden sobere feestdagen.”

Engel: Frans Duijts

Ook zanger Frans Duijts (41) doet er alles aan om ondanks de maatregelen er een gezellige kerst van te maken. Frans is getrouwd met Marloes en heeft drie dochters: Wilhelmina, Alisha en Jolanda.

,,We gaan ons aan de regels houden. Maar dat is voor ons wellicht makkelijker dan voor anderen. Mijn schoonouders wonen bij ons op het terrein en we zien onszelf als één huishouden. Met de kerstdagen komen zij dus bij ons eten, net als mijn moeder. Dat zijn dus drie personen. Andere jaren was daar ook andere familie bij. Die komen nu op tweede kerstdag. Het betekend wel dat ik een paar dagen aan het koken ben, al vind ik dat niet erg.”

Tags

CORONAKERSTKERSTMISMAATREGELENPREMIER RUTTEREGELS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck