Déze BN’er speelt Jezus in The Passion

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De eerste én grootste rol van de dertiende editie van The Passion is bekend. Niemand minder dan Sinan Eroglu vertolkt de rol van Jezus in het muzikale paasevenement.

Hij leek op weg om profvoetballer te worden, maar Sinan Eroglu koos voor zingen en acteren. Hij is bekend van rollen in onder meer de series Goede Tijden, Slechte Tijden en Flikken Maastricht en de films Costa!! en De Tatta’s. Op 6 april vertolkt hij Jezus in The Passion, zo maakt de KRO-NCRV zojuist bekend.

Van profvoetballer naar acteur

Sinan leek voorbestemd om profvoetballer te worden, maar sloeg plotseling een andere weg in. ,,Van mijn 8ste tot mijn 18de voetbalde ik op hoog niveau. Bij Zeeburgia, ik liep stage bij Ajax, RKC Waalwijk en Hertha BSC, maar terwijl iedereen om mij heen prof werd, verdween bij mij het plezier”, vertelt Sinan in gesprek met het AD. Hij besloot naar de toneelschool te gaan. ,,Dat was het mooiste dat me kon overkomen. Ik leerde kunst en cultuur kennen, ontdekte dat ik kan zingen en kwam in aanraking met Jacques Brel.”

Grote voorbeeld

Brel was zijn grote voorbeeld; volgend jaar hoopt Sinan in een theatertour Brels liedjes in Turkse versies te brengen. Tijdens The Passion zal Sinan geen muziek zingen van Brel, maar de muziekkeuze is wel op hem aangepast. ,,Er zit sowieso een liedje bij van Frank Boeijen, in mijn ogen de Nederlandse Jacques Brel. Ook hij vertelt verhalen op muziek. Ik had wel gehoopt op Brel natuurlijk, maar dan was het misschien ook wel wat te veel Sinan geworden”, aldus Sinan.

Extra dimensie

Hoewel hij zelf geen godsdienst aanhangt, is de rol van Jezus hem naar eigen zeggen wel op het lijf geschreven. ,,Zijn rol is er een vol liefde en het gaat ook over een vader en zijn zoon. Ik ben zelf sinds drie maanden vader van een zoontje, dat geeft een extra dimensie”, aldus Sinan. Hij volgt Soy Kroon op, die vorig jaar de rol van Jezus succesvol vertolkte. Ook Freek Bartels, Edwin Jonker, Tommie Christiaan en Martijn Fischer speelden in eerdere edities Jezus.

Inmiddels is de rol van Judas ook bekendgemaakt; deze rol zal Buddy Vedder vertolken. De andere rollen zijn nog niet bekendgemaakt, maar zullen in de loop van de komende weken ook aangekondigd worden.

Tags

BUDDY VEDDERTHE PASSION

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck