Deze details deelt RTL niet over ‘Over de oceaan’: ‘Volgboot aanwezig, 17 seconden douchen’

Niet helemaal afzien op de oceaan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Donderdagavond ging het nieuwe programma ‘Over de oceaan’ van start op RTL 4. Zes bekende Nederlanders steken binnen drie weken de Atlantische Oceaan over in een zeilboot. Hoewel het lijkt alsof de deelnemers flink moeten afzien, komen er nu opmerkelijke details naar buiten die RTL niet deelt. Zo zou er onder meer een volgboot aanwezig zijn.

In het programma zeilen acteur André Dongelmans, presentatoren Caroline Tensen, Kees Tol en Nicolette Kluijver, voormalig nieuwslezer Roelof Hemmen en oud-wielrenster Roxane Knetemann onder leiding van een ervaren bemanning van de Canarische Eilanden naar het Caribisch Gebied. Drie weken lang mogen ze géén contact hebben met het vasteland en zijn de deelnemers op zichzelf aangewezen. Tenminste, zó lijkt het.

Extra boot met crew

Het lijkt alsof de zes deelnemers aan hun lot worden overgelaten, maar dat blijkt niet te kloppen. Het groepje is onder begeleiding van twee ervaren bemanningsleden én daarnaast vaart er een extra boot met crew mee, zo schrijft Veronica Superguide.

‘Douchen en propje door boot’

In België zijn er al drie seizoenen ‘Over de oceaan’ gemaakt. De Belgische krant Het Laatste Nieuws deelt details die RTL niet deelt. Zo zouden de deelnemers 17 seconden mogen douchen en wordt er een opmerkelijk detail gedeeld over het toilet. WC papier zou niet doorgespoeld mogen worden. De krant deelt dat ‘elke toiletganger met zijn propje door de boot moet om het overboord te gooien’.

Tags

OVER DE OCEAAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck