Deze rol wilde Femkes man NÍET spelen!

Femke Halsema gaat scheiden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Femke Halsema betaalt een hoge prijs voor haar ambities. Haar ex-echtgenoot, Robert Oey, weigerde om ‘de man van’ te zijn.

Robert Oey weigerde zijn gedrag aan te passen omdat de buitenwereld dat misschien verwachtte van de partner van burgemeester Femke Halsema. In het AD vertelde hij: ,,Ik ben geen verlengstuk van Femke. Daar heb ik me echt van vrijgevochten. ,,Ik denk nog steeds: moet ik me nu gaan gedragen als de man van de burgemeester? Ik sta vierkant achter haar, maar dat betekent niet dat ik opeens de gemeente Amsterdam ben.

Haar positie

Oey voelde er niets voor om voortaan met zijn fiets voor het rode licht te blijven wachten. ,,Moet ik stoppen omdat ik de man van de burgemeester ben? Ja zeg. Zie je het voor je: de hele meute komt op gang en ik blijf staan.” Oey gaf toe dat zijn vrouw vond dat hij meer rekening moest houden met haar positie: ,,Volgens Femke doe ik dat te weinig. Maar ja…”

Stomdronken

Oey blijkt weinig affiniteit te hebben gehad met de ambities van ‘wereldverbeteraar’ Halsema. Zo vertelde hij destijds over hun ontmoeting: ,,Dat was in Carels Nachtcafé. Stomdronken. Heel gênant. Ik was haar al helemaal vergeten, maar we zagen elkaar opnieuw in De Balie. Ik wist helemaal niet wie ze was. Toen ze zei dat ze voor GroenLinks de Kamer in ging, zei ik alleen: ‘O ja, ik heb ook altijd dominee willen worden.”

Gillend gek

Femke Halsema en Robert Oey hebben twee kinderen, de tweeling Bruno en Suzy. Femke benadrukte eerder in interviews dat ze er alles aan doet om ook voldoende privétijd te hebben met haar gezin. Zo zet ze haar telefoon en laptop vaak uit. ,,Ik ben selectief in mijn bereikbaarheid. Het is belangrijk dat er in je leven ook een sfeer is die vrij van politiek is, anders word je gillend gek.”

Intimi

Femke was op die momenten alleen bereikbaar voor intimi: ,,Als er echt iets is, bellen mensen me op ons vaste telefoonnummer. Dat nummer kent maar een aantal mensen, dus die telefoon neem ik wel altijd op.” Het heeft haar huwelijk niet gered.

Tags

FEMKE HALSEMASCHEIDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck