DEZE royals zijn aanwezig op uitvaart prins Philip

Prins Philip
Door: Eva Steins
16-04-2021

Aankomende zaterdag nemen we afscheid van prins Philip, die vorige week overleed op 99-jarige leeftijd. Buckingham Palace onthult vandaag welke royals er aanwezig zullen zijn op de uitvaart van Philip.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is officieel bevestigd dat prins Harry, Philip’s kleinzoon, erbij zal zijn op de begrafenis van de man van koningin Elizabeth. Hij vloog hiervoor afgelopen weekend terug uit de Verenigde Staten, voor het eerst in een jaar tijd. Vanwege haar zwangerschap blijft Harry’s vrouw Meghan in de VS. Talskhowhost en goede vriendin van het stel Oprah denkt echter dat dat niet de enige reden is van Meghan’s thuis blijven. Volgens haar is ‘er meer aan de hand’.

Gasten

Vanwege de coronacrisis mogen er slechts dertig aanwezigen zijn bij de uitvaart. Eerder werd bekend gemaakt dat Queen Elizabeth in haar eigen ‘bubbel’ blijft, er zal dus niemand naast haar zitten tijdens de dienst.

Verder zullen prins William en zijn vrouw Kate ook komen. Ook prins Charles, Anne, Andrew en Edward maken hun opwachting, onder het gezelschap van hun partners. Het gaat hierbij om Camilla Parker Bowles, Timothy Laurence en Sophie van Wessex.

De ex-vrouw van prins Andrew, Sarah Ferguson, ontbreekt op de gastenlijst. Het was algemeen bekend dat zij en prins Philip geen goede band hadden.

Haar dochters Beatrice en Eugenie zijn er wel, samen met hun mannen Edoardo Mapelli Mozzi en Jack Brooksbank.

Ook de kinderen van Edward en Sophie, Louise Mountbatten-Windsor en James Mountbatten-Windsor, voegen zich toe aan de gastenlijst. Zara Phillips met parter Mike Tindall en broer Peter Philips zijn er ook en verder nog wat neven en nichten.

Meer DenD