Déze schuilnamen gebruikt prinses Alexia

Alexia gebruikt een schuilnaam
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Alexia gaat over het algemeen gewoon door het leven als prinses Alexia en is gewend haar naam te lezen in de media. Toch lijkt ze het soms ook fijn te vinden om anoniem door het leven te gaan. En daarvoor gebruikt ze déze schuilnamen…

Toen Alexia een aantal jaar geleden tijdens de skivakantie in Oostenrijk haar been brak, moest ze naar het plaatselijke ziekenhuis. Om niet direct aan de grote klok te hangen dat ze een prinses is, werd er gekozen voor een schuilnaam.

Alexandra Huber en Alexia Marcela

In het ziekenhuis werd Alexia toen opgenomen onder de naam Alexandra Huber, zo melden Duitse media. Die naam is vermoedelijk afgeleid van de naam van haar vader.

Maar Alexandra is niet de enige schuilnaam die de prinses gebruikt als ze anoniem wil zijn. Eerder deed ze onder de naam Alexia Marcela mee aan een wedstrijd. En die naam komt vermoedelijk van haar tante vandaan, die Marcela heet.

Ook Amalia gebruikt een schuilnaam

Net als Alexia gebruikt ook Amalia weleens een schuilnaam. Tijdens de zomervakanties had Amalia een bijbaantje bij strandpaviljoen Oase Beach Club in Scheveningen. Ze werkte daar onder de schuilnaam Claire en kon in het geheim de lekkerste cocktails klaarmaken.

Ook Willem-Alexander heeft vroeger weleens gebruik gemaakt van een schuilnaam. Hij nam in de jaren 80 deel aan een schaatstocht onder de naam W.A. van Buren.

Tags

AMALIAGEHEIMKROONPRINSES AMALIAPRINSES ALEXIAPRINSES ALEXIASCHUILNAAMWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck