Deze sterren overleden in 2019

Overleden sterren
Door: Tanja Brouwer
27-12-2019

Afgelopen jaar zijn er kinderen geboren, prijzen gewonnen en liefdes bezegeld. Maar ook zijn er bekende Nederlanders in 2019 overleden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Faisal Mssyeh

Rapper Feis werd op 1 januari 2019 op 32-jarige leeftijd doodgeschoten in Rotterdam. De verdachte is de 25-jarige Silfano M. De verdachte weigerde iedere medewerking en moet nu onderzocht en geobserveerd worden in het Pieter Baan Centrum.
Waarom Feis en zijn broer, die zwaargewond raakte, zijn beschoten is niet bekend. Het ging mogelijk om een ‘onbenullige kroegruzie’, zei de politie destijds.

Paulien van Deutekom

Foto: Sander Chamid

Op 37-jarige leeftijd overleed Paulien van Deutekom aan kanker. De schaatsster had in 2008 haar hoogtepunt, want toen werd ze wereldkampioen allround.  In datzelfde jaar werd ze genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar.

Emiliano Sala

De Argentijnse voetballer werd sinds 21 januari 2019 vermist nadat het vliegtuigje waarin hij zet neerstortte boven Het Kanaal. Ruim een maand later werd bekend dat het lichaam van Sala is gevonden in het wrak van het vliegtuig. De oorzaak van de crash is niet duidelijk.

Johnny Lion

Op 77-leeftijd overleed Johnny Lion op 31 januari aan de gevolgen van longkanker. Tijdens zijn glansrijke carrière werkte hij onder andere samen met Rob de Nijs bij Circus Boltini en speelde hij in een paar speelfilms.

Karl Lagerfeld

Lagerfels was een van de meest invloedrijkste mode-ontwerpers van de 20ste eeuw. Hij is het meest bekend van zijn tijd bij het modehuis Chanel, waarvoor hij honderden ontwerpen maakte. Hij overleed op 16 februari aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij werd 85 jaar oud.

Luke Perry

Geheel onverwachts overleed Luke Perry, voornamelijk bekend als Dylan McKay in serie Beverly Hills 90210, op 52-jarige leeftijd. Hij kreeg op 27 februari een beroerte en overleed enkele dagen later.

Lotte van der Zee

Niemand had in 2017, toen Lotte werd gekozen tot Miss Teenager Universe, dat ze twee jaar later zou overleden. Op 20 februari werd ze getroffen door een hartstilstand tijdens wintersport met haar familie in Oostenrijk. Twee weken later overleed ze op 20-jarige leeftijd.

Doris Day

Doris Day was een filmicoon. Ze was bekend door haar rol als Calamity Jane en door het nummer Que Sera, Sera. Ze stierf op 13 mei op 97-jarige leeftijd in haar woning in Californië.

Niki Lauda

Drievoudig wereldkampioen Formule 1 Niki Lauda overleed op 21 mei. De 70-jarige onderging acht maanden daarvoor een longtransplantatie.

Martine Bijl

In 2015 werd Martine Bijl getroffen door een hersenbloeding. Zij is daar nooit helemaal weer bovenop gekomen. Ze stopte met haar presenteerwerk voor onder andere Heel Holland Bakt, maar schreef nog wel een boek over haar hersenbloeding. Op 30 mei overleed ze op 71-jarige leeftijd.

Rutger Hauer

Hij speelde in meer dan 100 films en is bij jong en oud bekend als de enige echte Floris en natuurlijk als Soldaat van Oranje. Hij overleed na een kort ziektebed op 75-jarige leeftijd.

Jeffrey Epstein

Uit officiële resultaten van de lijkschouwing blijkt dat Jeffrey Epstein zelfmoord heeft gepleegd. De zakenman, die werd beschuldigd van het misbruiken van tientallen minderjarige meisjes en het in het bezit hebben van kinderporno, zat in de cel. Hij was in afwachten van zijn proces.

Prinses Christina der Nederlanden

Prinses Christina was het jongste kind van koningin Juliana en prins Bernhard. De zus van prinses Beatrix leed al enkele jaren aan botkanker. De muzikale prinses trok zich tijdens haar leven het liefst terug uit het openbare leven en wenste dat ze geen lid van de koninklijke familie zou zijn.

Fernando Ricksen

Al jaren leed Fernando Ricksen aan de neurologische ziekte ALS. Hoewel hij jaren hoop hield dat hij de eerste persoon was die de ziekte zou overleven, ging zijn toestand in 2019 hard achteruit. Op 18 september overleed hij aan de gevolgen van ALS.

Ella Vogelaar

Nederland, Den Haag, 02-07-2014.
Foto Wiebe Kiestra / Hollandse Hoogte
Ella Vogelaar verschijnt voor de enquetecommissie Woningcorporaties.

De politicus Ella Vogelaar was lid van de PvdA en was van 2006 tot 2008 minister van Wonen, Wijken en Integratie. Ze werd bekend door de ‘Vogelaarwijken’. Al die wijken stonden op een lijst van probleemwijken waarin geïnvesteerd moest worden. Vogelaar leed al jaren aan depressies. Op 7 oktober 2019 maakte ze zelf een eind aan haar leven. Ze werd 69 jaar oud.

Kees Driehuis

Eind oktober overleed Kees Driehuis. De journalist en televisiepresentator werd vooral bekend door de quiz Per Seconde Wijzer, die hij 29 jaar lang presenteerde. Hij overleed aan de gevolgen van blaaskanker.

Paula Sleyp

Paula Sleyp was bij jong en oud bekend. Zij speelde jarenlang Paula, de grootmoeder van Tommie, Ieniemienie en Pino, in Sesamstraat. De Vlaamse stopte met acteren in 2010 wegens gezondheidsproblemen. Op 9 november overleed ze.

Jules Deelder

De Rotterdamse dichter Jules Deelder overleed op 19 december na een kort ziektebed. Hij werd 75 jaar oud. De Rotterdammer stond bekend als de Nachtburgemeester, een eretitel die de gemeente hem ooit gaf omdat Deelder een impuls gaf aan het nachtleven.

 

 

 

Meer DenD