Déze studie gaat Amalia volgen

Deze studie gaat Amalia volgen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het hoge woord is eruit: prinses Amalia heeft haar studiekeuze gemaakt en is ingeloot voor een studie. Ze gaat studeren aan de Universiteit van Amsterdam waar ze déze opleiding gaat volgen…

Amalia treedt niet in de voetsporen van haar vader koning Willem-Alexander en oma prinses Beatrix. Zij studeerden allebei in Leiden, terwijl Amalia heeft gekozen om in Amsterdam te gaan studeren. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend.

Uitdagende studiekeuze

De kroonprinses start het aankomend collegejaar aan de Universiteit in Amsterdam met de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics. De studie kent een aanmeld- en selectieprocedure, die Amalia het afgelopen jaar in zijn geheel heeft doorlopen.

Bij de studie worden rechtsgeleerdheid, economie, politicologie en psychologie gecombineerd. De UvA laat op de website weten ‘trots’ te zijn op de uitdagende studiekeuze van de prinses. ,,Wij wensen haar, net als alle eerstejaars, heel veel succes en plezier met haar opleiding”, schrijft de universiteit.

Samen met Eloise in Amsterdam

Per september gaat Amalia in Amsterdam wonen. Er wordt een woonruimte gehuurd en die zal ze net als iedere andere student, huren met enkele medestudenten. Nichtje Eloise van Oranje woont ook in Amsterdam, dus die zal Amalia ongetwijfeld alvast rondleiden door de stad.

Studentenvereniging?

Maar naast wat begeleiding van haar nichtje, zal Amalia hoogstwaarschijnlijk zelf ook dingen gaan ondernemen. De prinses houdt van sporten en doet daarnaast ook graag een drankje met haar vriendinnen. En hoe kan je beter medestudenten ontmoeten dan je aanmelden bij een studentenvereniging?

In Amsterdam bevindt zich de grootste studentenvereniging van Nederland, namelijk Het Amsterdamsch Studenten Corps. Het is de oudste studentenvereniging in Amsterdam en telt maar liefst 2.700 actieve leden. Er bestaat dan ook een kans dat Amalia voor die vereniging zal gaan kiezen.

Verder weten we dat Amalia van hockey houdt. Ze speelde altijd bij hockeyclub HGC in Wassenaar. Of ze ook in Amsterdam gaat hockeyen is niet bekend.

Tags

AmaliaBEatrixMaximaPrinses AmaliastuderenWillem-Alexander

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie