Déze video wilde De Mol verbieden

John de Mol wil deze video niet
Door: Charlotte Wijnen
10-05-2022

Stichting Music#MeToo kondigde een aantal dagen geleden aan een video online te gooien met nieuwe onthullingen over het schandaal rondom The Voice of Holland. Net voordat de video online kwam, kondigde de advocaat van John, Johnny en Linda de Mol al aan dat er juridische stappen gaan volgen.

Na de uitzending van BOOS waarin de schandalen achter de schermen van The Voice aan het licht kwam, heeft Stichting Music#MeToo zich vastgebeten in het onderwerp. Een aantal dagen geleden werd er in een persbericht aangekondigd dat er een video online komt met nóg meer onthullingen over het programma.

Brief van advocaat

Het persbericht kwam ook bij familie De Mol terecht. De stichting kreeg vanochtend een brief binnen van de advocaat van De Mol waarin staat dat er juridische stappen ondernomen gaan worden.

Daar staat in dat wanneer de berichtgeving ‘onrechtmatig is ten aanzien van één of meer cliënten’, er verdere stappen volgen. ,,In ieder geval met een vordering”, zo luidt de brief die is gedeeld door showbizzkanaal RealityFbi. ,,Mocht bedoelde berichtgeving één of meer strafbare uitlatingen bevatten dan zal daarvan onverwijld aangifte worden gedaan.”

Anonieme aangifte Johnny de Mol

Toch werd vandaag om twaalf uur de video gepubliceerd. Er werd aandacht besteed aan onder meer de volgende personen: Johnny de Mol, Linda de Mol, Chantal Janzen en Shima Kaes, de ex van Johnny.

In de video doet een vermeend slachtoffer van seksueel misbruik van Johnny de Mol haar verhaal. Zij deed onlangs anoniem aangifte tegen Johnny, waarop de presentator besloot te stoppen met zijn talkshow HLF8.

,,Ik ben seksueel misbruikt door Johnny de Mol”, begint het vermeende slachtoffer haar verhaal in de video. Johnny zou haar tijdens een feestje hebben getrakteerd op een drankje, waarna ze zich niet lekker begon te voelen. ,,Hij ving mij op. Voor ik het wist, werd ik wakker met hem op een bed. Naakt.”

Welke rol speelt Chantal Janzen?

Ook Chantal Janzen kwam aan bod in de video. ,,In haar eigen blad heeft Chantal in 2020 uitgebreid podium gegeven aan Ali B met een interview”, zo wordt er verteld in de video.

Chantal gaf toen aandacht aan het feit dat Ali opgeroepen werd door Stichting Music#MeToo om verhoord te worden over vrouwonvriendelijke teksten van rappers. ,,Maar ze haalde bij hen geen wederhoor. Het misbruikschandaal was dus niet nieuw voor Chantal”, wordt er geconcludeerd. Zelf zei Chantal al eerder dat ze geen weet had van wat zich achter de schermen bij The Voice afspeelde.

Bekijk de hele video hieronder:

Meer DenD