Diana ‘beste oma ooit’ volgens haar broer

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Charles Spencer, de jongere broer van wijlen prinses Diana, heeft zich uitgesproken over zijn overleden zus. Volgens hem is een van de grootste tragedies van haar overlijden dat ze haar kleinkinderen nooit zal zien opgroeien. “Ze zou de beste oma van de wereld zijn geweest,” aldus Spencer tegenover People Magazine.

Ongecompliceerd

Diana overleed 21 jaar geleden na een fataal auto-ongeluk in Parijs en dompelde daarmee de wereld in rouw. Spencer ziet haar herinnering voortleven in haar twee zoons William en Harry. “Ik vind de ongecompliceerde manier hoe die twee met mensen omgaan echt geweldig. Ze stellen mensen op hun gemak en dat deed hun moeder ook. Het is een gek idee dat William en Catherine nu bijna dezelfde leeftijd hebben als Diana toen ze overleed. Het is mooi om te zien hoe zij nog steeds aanwezig is in hun levens.”

In de dagen na Diana’s tragische dood werd Earl overspoeld met schuldgevoelens. “Ik was woedend en vroeg mezelf af hoe ik dit had kunnen voorkomen. Je denkt altijd: had ik haar kunnen beschermen? Het was afschuwelijk.”

De reden waarom Spencer een interview over de prinses gaf, is omdat hij haar plek in de geschiedenis veilig wil stellen. “Zij verdient die plek. Het is belangrijk voor mensen jonger dan 35 jaar, die haar waarschijnlijk niet eens herinneren, dat ze weten dat Diana een speciaal persoon was en niet alleen knap was.”

 

 

 

Tags

DIANASPENCERWILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck