Diederik Ebbinge woest over bedreigingen Femke Halsema

Door: DitjesDatjes
10-05-2022

Diederik Ebbinge is woest over de dreigementen die burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft gehad omdat de gemeente een huldiging van Ajax in het stadion wil doen. De acteur en cabaretier haalt op Twitter hard uit naar de dreigers.

“De lol van het eventuele kampioenschap van onze club wordt ons volledig ontnomen door het domme gore tuig dat zich Ajax-supporter noemt en dit soort bedreigingen uit” schrijft hij. “Al jaren verkloten jullie flutfiguren alles onder het mom van clubliefde. Om te kotsen. Flikker op echt!#AJAX”

Halsema liet maandagavond weten “bedolven” te zijn “onder bedreigingen en gescheld”. Zij legt uit dat “talloze bedrijven” zijn gebeld, maar door het grote tekort aan beveiligingspersoneel moest de gemeente samen met Ajax toch besluiten “dat we de huldiging niet veilig konden organiseren” op het Museumplein.

Halsema zegt de teleurstelling te begrijpen aangezien zij ook voor het groots vieren van sportieve successen is. “We hebben de huldiging niet voor niets weer naar de stad gehaald in 2019.” Hoewel Halsema zegt zelden te reageren op bedreigingen, doet ze nu wel de dringende oproep aan mensen om zich in te houden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD