Diederik (‘daar is die weer…’) Gommers toch weer in talkshow

Diederik Gommers|Diederik Gommers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Ondanks zijn plechtige belofte van precies een maand geleden om weg te blijven bij de talkshows schoof tv-dokter Diederik Gommers dinsdagavond toch weer aan bij een talkshowtafel. De ic-arts, die mateloos populair is geworden in de coronacrisis, had zijn vrouw gevraagd hem te behoeden voor nieuwe optredens. Tevergeefs! Gommers was bij Humberto.

De belofte van de sympathieke Gommers deed hij notabene publiekelijk in de krant AD. Lees het HIER maar na. ,,Geen talkshows meer, heerlijk! Ik hoop dat ik daar ook niet meer in te zien ben”, verzuchtte Gommers op 13 juni 2021. ,,Ik heb mijn vrouw gevraagd: ‘Zorg ervoor dat ik niet toch ergens weer ja op zeg’. Ze vindt dat ik te makkelijk ja zeg, dus daarop heb ik gezegd: nou, dan moet je me helpen.”

Verleiding

De verleiding is kennelijk groot bij Gommers om uiteindelijk toch in te stemmen als een redactie belt. De arts slaagt er overigens wel in om zeer begrijpelijk uit te leggen hoe de vlag er voorstaat nu corona veel eerder dan verwacht ons terroriseert in deze ‘zomergolf’.

Gommers bleek namelijk verbaasd door de nieuwe RIVM-verwachtingen als het gaat om het beslag van de ic-bedden door de huidige coronagolf. Het betreft mogelijk 600 ic-bedden die binnenkort nodig zijn. ,,Daar schrik ik van. De prognose van het RIVM gaf aan dat dit mogelijk pas in oktober of november zou kunnen gaan gebeuren”, aldus Gommers, die lid is van het Outbreak Management Team (OMT).

Stijging

De verwachte stijging van het aantal ic-patienten als gevolg van de huidige zomergolf zorgt voor extra druk in de ziekenhuizen omdat een deel van het personeel de komende weken met vakantie gaat. Bovendien worden nu andere patiënten nu behandeld, omdat hun operaties werden uitgesteld in verband met Covid.

Diederik Gommers
Diederik Gommers

Tags

CORONADIEDERIK GOMMERSHUMBERTO TANOMTOUTBREAK MANAGEMENT TEAMRIVMRTLTALKSHOW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck