Diederik Gommers wil na corona geen bekende Nederlander meer zijn

Diederik Gommers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

,Als ik in het ziekenhuis loop herkennen mensen me. Ze steken soms hun duimen op. En in het dorp waar ik woon, kennen de mensen me al. Maar ik hoop dat als straks het coronavirus voorbij is, ik ook geen bekende Nederlander meer ben. Ik zoek nu veel de publiciteit op om te zorgen dat er zoveel mogelijk over het virus bekend wordt. Maar dat hoeft niet meer als het straks voorbij is.”

Dat zegt IC-arts Diederik Gommers in de City van deze week.

,,Ik heb een hectisch leven. Het is dan heerlijk als ik in een dorp thuiskom. Hier kan ik helemaal tot rust komen en goed ontstressen. Ik heb thuis een vrij uitzicht, als ik uit het raam kijk zie ik koeien grazen op de weilanden. Het is een klein dorp, dus we hebben niet zoveel. Er is een kerk, een school en een buurthuis. Als ik zelf nog iets zou veranderen, zou ik een buurtwinkeltje wel fijn vinden. Maar ik snap ook dat daar in het dorp niet genoeg klanten voor zijn.” 

Begrijpt u de weerstand van sommige mensen tegen de coronamaatregelen?

,,Die snap ik heel goed. Het probleem is dat je het virus niet ziet en het sterftecijfer relatief laag is. Dit is de eerste keer dat we het virus meemaken, waardoor er een gebrek aan antistoffen is. Hierdoor worden meer mensen ernstig ziek. Je moet daarom iets doen wat niet gelijk jezelf helpt, maar wel een ander. Wat we nu voornamelijk willen is mensen testen en vaccineren. Als er razendsnelle tests zijn, bijvoorbeeld, dan kun je meer doen. Je kunt dan festivals houden en mensen bij de ingang testen, iedereen die negatief getest wordt kan dan naar het feest. Dat verkleint het risico van besmetting. We moeten vertrouwen op de medische innovatie.”

Tags

BEKENDE NEDERLANDERCORONADIEDERIK GOMMERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck