Diederik van Rooijen maakt vampierenserie

AMSTERDAM – De Nederlandse regisseur Diederik van Rooijen (Penoza) gaat de internationale vampierenserie Heirs of the Night regisseren. Het wordt een grootschalige Europese dramaserie, geproduceerd door Lemming Film in samenwerking met AVROTROS en een aantal Europese partijen.

Heirs of the Night is een vampierenserie die zich afspeelt in Europa aan het eind van de 19e eeuw. De serie, bedoeld voor kijkers van tien jaar en ouder, vertelt over de kinderen van de laatst overgebleven vampierclans die een pact sluiten om te overleven.

De casting vindt momenteel plaats. Er zullen ook Nederlandse acteurs aan het project meedoen, maakte producent Lemming Film dinsdag bekend.

De opnames staan gepland vanaf juni. De serie gaat bestaan uit twee seizoenen van dertien afleveringen. De reeks is geschreven door de Zweedse scenarist Maria von Heland en gebaseerd op de veelbekroonde Duitse boekenreeks Die Erben der Nacht.

Diederik van Rooijen regisseerde onder meer de hitserie Penoza, de speelfilms Daglicht en Taped. Hij werkt inmiddels een aantal jaar in Hollywood. Binnenkort komt zijn eerste Amerikaanse film uit. “Deze serie is een prachtige samensmelting van genres”, vertelt Van Rooijen. “Fantasy, coming of age, actie, avontuur en zelfs kostuumdrama. In mijn jeugd verslond ik alle vampierenfilms die er waren. Met die passie wil ik in deze serie een geloofwaardige wereld creëren waar vampieren rondzwerven en worden opgejaagd. Waar onze helden kinderen zijn die leren om meester te worden over hun krachten.”

Producent Fleur Winters van Lemming Film stelt dat Heirs of the Night “helemaal aansluit op onze visie om op internationaal niveau te concurreren op het gebied van high-end televisiedrama in Europa.”

 

BuzzE