Diego Luno wil fans uitdagen met Star Wars-serie Andor

Door: DitjesDatjes
21-09-2022

Fans van Star Wars worden er aan het begin van elke film aan herinnerd dat het verhaal dat ze gaan zien zich afspeelt in een ‘galaxy far, far away’. Maar acteur Diego Luna hoopt dat universum juist iets dichterbij te halen in de nieuwe Star Wars-serie Andor, vertelt hij op de persdag van de show.

“Wat ik het mooiste aan Andor vind, is dat het over gewone mensen gaat”, zegt de Mexicaanse acteur over de serie, die een prequel is op Star Wars-film Rogue One (2016) en het leven van het personage Cassian Andor laat zien zo’n vijf jaar voor de gebeurtenissen van dat verhaal. “Je ziet een onderdrukte gemeenschap langzaam in opstand komen, mensen als jij en ik die zich beginnen te realiseren wat ze samen kunnen bereiken.”

Dat de serie in twee seizoenen toewerkt naar het startpunt van het bekende verhaal uit Rogue One vindt Luna een pluspunt. “Ik kijk zelf graag naar shows over historische gebeurtenissen of figuren. Je weet wat er gaat komen, maar ontdekt van alles over hoe dat is gegaan. Fans denken alles te weten over Cassian, maar het is juist een uitdaging om dat aan de kaak te stellen en kijkers te prikkelen om hun ideeën bij te stellen.”

Lucasfilm

Rogue One was het eerste grote Star Wars-project dat los stond van de bestaande saga. Sindsdien zijn de regels van producent Lucasfilm iets losser geworden, vertelt Tony Gilroy, schrijver van die film en showrunner van Andor. “Het verhaal moet wel in het universum passen en dat betekent onder meer dat alle ruimteschepen, auto’s en wapens die we ontwerpen langs het hoofdkantoor moeten voor een check. Maar nu er steeds meer Star Wars-projecten zijn, krijgt iedere titel wel meer ruimte om z’n eigen wereld te vormen.”

Gilroy schreef vijf van de eerste twaalf episodes van Andor zelf en overzag de scripts van de andere afleveringen. Ook hij zag er geen probleem in dat het verhaal een al vaststaand einde heeft dat zelfs – een spoiler voor degenen die Rogue One niet hebben gezien – fataal blijkt voor Cassian Andor. “Dood gaan we uiteindelijk allemaal”, aldus de showrunner, “dus eigenlijk leven we allemaal in een prequel.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD