DIEGO MARADONA AAN HARTFALEN OVERLEDEN

Diego Mradona
Door: Jos La Grande
25-11-2020

De Argentijnse media meldden het vanmiddag als eersten: een van ’s werelds grootste en meteen ook meest omstreden voetbalspelers is niet meer. Op 60-jarige leeftijd werd Diego Maradona hartfalen fataal.

Daarmee komt een einde aan een extreem turbulent leven van de man met de voeten van goud, die in een adem wordt genoemd met Cruijff, Pele, Eusebio en Messi.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De aanvoerder van Argentinië in 1986 toen het land de wereldcup won, beleefde toen een hoogtepunt. Maradona speelde voor Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla en Newell’s Old Boys.

Gesloopt

Drie weken geleden werd de voetbalvedette, wiens lichaam was gesloopt door verslavingen, opgenomen in een ziekenhuis in La Plata. Er zou sprake zijn geweest van een bloedprop tussen zijn hersenen en schedel.

De doodsoorzaak zou volgens de eerste berichten uit Argentinië een hartstilstand zijn.

Met zijn lengte van slechts 1.65 meter was de bijnaam van Diego Armando Maradona ‘Pluisje’. De voetballegende laat 5 kinderen achter: Diego, Giannina, Dalma, Jana en Diego Fernanda.

Cocaïne

Maradona kwam er openlijk voor uit dat cocaïne een grote rol heeft gespeeld in zijn leven. In de jaren ’90 werd hij 15 maanden geschorst vanwege gebruik tijdens het WK in Argentinië. In 2002 werd hij opgenomen met hartproblemen en kwam uiteindelijk in een kliniek terecht om van zijn verslaving af te komen.

Volgens Maradona had hij nog een veel betere speler kunnen zijn als hij van de cocaïne was afgebleven. Het ‘straatschoffie’ was ook een opgewonden standje, razendsnel op het veld en een tovenaar met de bal.

Tijdens de halve finale tussen Bayern München en Napoli jongleerde Maradona een minuut lang met de bal, terwijl zijn veters niet gestrikt waren. Op het nummer van Life is Life gaat dat fragment de hele wereld rond. Ook als coach was Maradona spraakmakend en speelde hij de hoofdrol in zijn eigen circus.

Meer DenD