Dienstmeisje over werken voor prins Andrew: ‘Het was een HEL’

Werken voor Andrew was een HEL
Door: Charlotte Wijnen
04-02-2022

Charlotte Briggs, het voormalige dienstmeisje van prins Andrew, heeft een boekje open gedaan over de tijd dat ze voor hem werkte. Ze werd steeds vaker door hem uitgescholden en noemt hem een vreselijke man.

Prins Andrew ligt zwaar onder vuur sinds hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik van de destijds minderjarige Virginia Giuffre. Maar zijn voormalige dienstmeisje Charlotte heeft totaal geen medelijden met hem. In gesprek met The Sun vertelt ze hoe het was om voor hem te werken in het paleis. De hel, zoals ze het ook wel noemt.

Gewaarschuwd voor zijn driftbuien

Toen ze op haar 21ste een baan aan het Britse hof kreeg, kon Charlotte haar geluk niet op. Het was haar grote droom om te werken voor de koninklijke familie, totdat ze een halfjaar later als dienstmeisje voor prins Andrew werd uitgekozen.

,,Niemand wilde die baan omdat hij bekendstond vanwege zijn driftbuien. Dat schrok mij echter niet af. Ik dacht: die uitdaging kan ik wel aan. Ik ga ervoor”, vertelt Charlotte aan The Sun.

Maar al snel bleek ze niet voor niets gewaarschuwd te zijn. ,,Hij verwachtte echt dat ik hem op zijn wenken bediende. Niets wilde hij zelf doen. Ik maakte zijn bed op, zette zijn teddyberen op de goeie plaats en legde zijn pyjama voor hem klaar.”

‘Ik verstopte me voor hem’

Niet alleen gedroeg Andrew zich volgens Charlotte als een verwend nest, hij schold haar ook uit. ,,Hij schold me steeds vaker uit. Blijkbaar had ik de gordijnen niet volledig gesloten, er zat nog een spleetje tussen”, gaat ze verder. ,,Ik herinner me dat ik op dat moment in tranen ben uitgebarsten.”

Het ging van kwaad tot erger, en op een gegeven moment werd ze zelfs bang. ,,Vervolgens verstopte ik me vaak voor hem. Bang dat er een nieuwe woedeuitbarsting zou komen. Het is een hel om voor prins Andrew te werken.”

Meer DenD