Dierentuin L.A. plant rozentuin voor Betty White

Door: DitjesDatjes
14-01-2022

Bezoekers van de dierentuin in Los Angeles, de L.A. Zoo, kunnen herinneringen aan de actrice achterlaten rond een speciaal ingerichte rozentuin. White zat decennialang in het bestuur van de organisatie achter de dierentuin, de Greater Los Angeles Zoo Association.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De rozentuin ligt in Ludden Plaza, het plein in de dierentuin dat is vernoemd naar Whites echtgenoot Alan Ludden. Ook heeft de zoo een wandelroute uitgezet, Betty’s L.A. Zoo Tour, die langs zestien plekken gaat waar Whites bijdrage aan de dierentuin te zien is.

De Golden Girls-actrice was sinds de opening in 1966 verbonden aan de dierentuin. In 1974 nam ze plaats in de raad van toezicht van de Greater Los Angeles Zoo Association. Niet lang daarna produceerde ze een televisiespecial met de naam Backstage at the Zoo, waarvoor ze beroemde vrienden als Mary Tyler Moore en Jimmy Stewart strikte. In 2011 bracht de comédienne het boek Betty & Friends: My Life at the Zoo uit, waarvan de opbrengst naar de L.A. Zoo ging. Het jaar erop vierde ze haar 90e verjaardag in de dierentuin.

White overleed op oudejaarsdag op 99e jarige leeftijd aan de gevolgen van een beroerte enkele dagen eerder.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD