Diggy Dex woest: ‘Uitspraken Lil’ Kleine uit verband getrokken’

Diggy Dex boos!
Door: Charlotte Wijnen
21-02-2022

Diggy Dex heeft gereageerd op de ophef over zijn uitspraken rondom de mishandeling van Jaimie Vaes. Buiten Jaimie, noemde hij namelijk Lil’ Kleine ook een slachtoffer. Op Twitter werd de zanger flink door de mangel gehaald.

Diggy Dex heeft zich gisteren uitgelaten over de situatie van Lil’ Kleine en Jaimie Vaes. ,,Het slachtoffer is Jaimie, maar in dit geval is Kleine ook een slachtoffer’, zei hij in gesprek met RTL Boulevard.

‘Helemaal koekoek’

Volgens de zanger zien velen dat over het hoofd. ,,Dat geldt in alle gevallen, de dader is net zo vaak ook slachtoffer van iets wat misschien vroeger gebeurd is, of dingen die op zijn pad zijn gekomen. Ik praat het niet goed, maar dat is wel iets om ook bij stil te staan.”

Zijn uitspraken zorgden voor veel onbegrip. Op Twitter werd Diggy volledig door de mangel gehaald. ,,Tuurlijk joh… Van alles meegemaakt en laat ik daarom maar even mijn vriendin/moeder van mijn kind aan de haren uit de auto trekken en haar hoofd vastklemmen tussen de autodeur… Helemaal koekoek…”, twittert iemand. En een ander: ,,Sorry hoor maar jij bent niet helemaal lekker. Zeker samen een plaatje gemaakt. Droeftoeter.”

‘Totaal uit zijn verband gerukt’

Inmiddels heeft de zanger gereageerd op de ophef. Hij laat weten ‘enorm geschrokken’ te zijn dat zijn uitspraken door de media zo zijn uitvergroot. ,,Een heel interview op RTL Boulevard over de nieuwe single ‘Kan Het Niet’ en een bijzin (een poging nuance aan te brengen in deze zaak) wordt totaal uit zijn verband gerukt”, laat hij weten in Instagram Stories.

In een volgende Story probeert hij zijn woorden wat beter uit te leggen. ,,En aangaande dit onderwerp wilde ik in het interview met RTL Boulevard graag een nuance aanbrengen dat (buiten dat ik net als ieder mens dit compleet verafschuw) elke pleger van huiselijk geweld zijn of haar verhaal heeft.”

Volgens de zanger komt het vaak voor dat de pleger ook uit een gezin of omgeving komt waar sprake was van geweld. ,,En door het openlijk bashen en veroordelen wordt de drempel om hulp te zoeken veelal groter.”

Meer DenD