Dijkgraaf stopt bij Talpa vanwege racismerel en Gordon

Door: DitjesDatjes
09-07-2020

Columnist Jan Dijkgraaf stopt per direct met zijn vaste wekelijkse bijdrage aan het Talpa-radioprogramma Veronica Inside. Dat maakt de journalist donderdag bekend op zijn website in een open brief aan presentator Wilfred Genee.

“De weken na de racisme-uitzending veranderde je radioprogramma radicaal”, schrijft Dijkgraaf. “Je kroop vol in de slachtofferrol en het moest allemaal anders. Positief. Vrolijk. Lief. Niet mijn kernkwaliteit als columnist. Dus ik had het er daarna met mevrouw Dijkgraaf regelmatig over wat ik moest doen. Keurig mijn contract uitdienen en wekelijks tussen de bloemetjes en de bijtjes jouw show ‘opvrolijken’ met een programma-onderdeel waar jij hoor- en zichtbaar al tijden geen reet aan vindt?”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dijkgraaf besloot te stoppen met zijn column. Hij loopt daarmee naar eigen zeggen tot 1 januari 6000 euro mis. “Maar ik vind buikpijn vanwege mijn geloofwaardigheid ook een hoge prijs.”

De druppel voor Dijkgraaf was, zo schrijft hij, dat hij dinsdag geen column mocht voorlezen over Gordon. “Gordon is de Talpa-ster van wie we allemaal 100 procent zeker weten dat hij bij de Talpa-leiding zou gaan janken over jullie als jullie mij dat briefje zouden laten voorlezen. Iederéén in de entertainmentwereld is er eentje van Talpa, heeft vriendjes bij Talpa of doet het met iemand van Talpa. Als ik dáár rekening mee moet gaan houden bij de keuze van mijn onderwerpen, ben ik niet langer niemands knecht, maar John de Mols knecht.”

Talpa laat weten niet te willen reageren op de uitlatingen van Dijkgraaf.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD