Dionne Stax afgekraakt met Máxima-programma

Dionne Stax
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De eerste aflevering van ‘Dionne Dichtbij Máxima’ zit erop. Maar in tegenstelling tot de programmatitel, is Dionne helemaal niet dichtbij de koningin gekomen. De programmamakers lijken niet de meest deskundige ‘Máximakenners’ gevonden te hebben…

In ‘Dionne Dichtbij Máxima’, het nieuwe AVRO-TROS programma, ontmoet Dionne Stax mensen die Máxima persoonlijk of zakelijk kennen. Maar Dionne is helemaal niet dichtbij Máxima gekomen. Daarnaast hadden véél kijkers kritiek op Dionne. Vooral dat ze de koningin ‘Mexima’ noemt, viel helemaal verkeerd.

Misschien

Mensen die Máxima goed gekend hebben, kregen we namelijk helemaal niet te zien in de aflevering. Het begint er al mee dat Dionne afspreekt met een lokale ‘Máximakenner’. Ze spreken onder een boom af en de man begint over de koningin te vertellen. Volgens hem duidt de naam Máxima voor de oudste dochter uit het tweede huwelijk van Jorge Zorreguieta erop dat die haar beschouwde als een nieuw begin. Maar hij zegt zelf al: ‘maybe’. Dus hij weet het helemaal niet zeker. Hebben we veel aan.

De rest van de aflevering blijft dit gebeuren. Zo heeft Dionne een kort gesprek met een voormalige buurjongen. Je zou denken: dat is iemand die aardig dichtbij Máxima is geweest. Maar de buurjongen woonde op de vierde etage en Máxima op de zevende. De man nam Dionne mee naar een taartjeswinkel, waar de koningin ‘misschien’ ook wel een taartje gegeten zou hebben. Aha…

‘Mexima’

Dionne reisde in het programma af naar New York, Brussel en Buenos Aires. Het programma werd gemaakt naar aanleiding van de verjaardag van Máxima. Aankomende maandag wordt ze 50.

Hoewel de eerste aflevering 917.000 kijkers trok, kreeg Dionne al veel kritiek over haar heen. Op Twitter barst het los. Dionne noemt de koningin namelijk steeds ‘Mexima’, wat voor veel ergernissen zorgt bij de Máxima-kijkers.

Zelf zegt Dionne wél ‘een completer beeld’ te hebben gekregen van de koningin, meldt Shownieuws. Maar of de koningin zelf gaat kijken, weet Dionne niet: ,,Maar ik kan me voorstellen dat als ik haar zou zijn, ik wel even zou gaan kijken.”

Tags

DIONNE STAXKONINGIN MAXIMAMAXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck