Dionne Stax eindelijk terug bij RTL Late Night

Voor het eerst sinds lange tijd was gisteravond NOS-journaliste Dionne Stax weer eens te zien in RTL Late Night. Sinds vorig jaar de geruchten opdoken dat er iets zou spelen tussen haar en de toenmalige presentator van het programma, Humberto Tan, bleef Dionne weg.

Nu het Late Night stokje is overgenomen door Twan Huys voelt Dionne zich veilig genoeg om weer eens in de talkshow te verschijnen. Ze deed dat in het kader van de Giro 555 actie voor Sulawesi.

Twan Huys zei: ,,We gaan even schakelen naar Hilversum, naar Beeld en Geluid. Daar is als het goed is Dionne Stax. Dionne, goedenavond”, zei hij. ,,Daar ben je. Lang niet meer gezien.”

Daarmee doelde hij allerminst op het vermijden van RTL Late Night door Dionne. De twee waren collega’s bij de NPO, die Twan kort geleden verruilde voor het commerciële RTL.

Ongevoelig

Sommigen vonden Twan, die bij de publieke zenders grote thema’s journalistiek behandelde, bijzonder onhandig en ongevoelig richting zijn ex-collega door te zeggen: ,,Wat leuk dat je weer eens te gast bent in Late Night.”

Affaire

Over de vermeende affaire met Humberto Tan heeft Dionne altijd gezwegen. Wel vertelde ze afgelopen zomer al een jaar in het geheim een vriend te hebben: radioloog Systse Oudmerk. Dat hij niet in de media zit en niets met pers heeft, vindt ze erg fijn.

Doodmoe

Dionne gaf aan doodmoe te zijn van alle verhalen die over haar liefdesleven de ronde deden. ,,Helemaal van alles wat er is geschreven.”