Dionne Stax kiest verkeerd (opinie)

Dionne Stax
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De FIRST LADY van de publieke omroep. Dat is Dionne Stax. Journaliste in hart en nieren, een uitmuntende conduitestaat en bovendien een tv-personality met een schoonheid die van het scherm spat.

Dionne Stax was uitgekeken bij het NOS Journaal, zoals Eva Jinek ooit ook de stap zette naar WNL en De Telegraaf. Jinek kon in de ochtend vlammen, begon met de zondagochtend talkshow en interviewde bekende Nederlanders voor de zaterdagkrant van De Telegraaf. Het bleek een opmaat naar de belangrijkste televisietafel op NPO 1 om 23.00 uur.

Dagritme

Dionne Stax kiest echter een andere route. De muren van de Journaal-studio kwamen op haar af en het moordende tempo met de wisseldiensten zorgen ervoor dat de Journaal-sterren dromen van een ander dagritme. Weg van de slopende en tegelijkertijd verslavende NOS-redactie. De glamour van het miljoenenpubliek dat naar je kijkt verdwijnt als sneeuw voor de zon als je na middernacht van het verlaten mediapark wegrijdt door het stille Hilversum.

Zo verging het Dionne Stax ook. Ze wordt over een tijdje de leading lady bij AVROTROS. Op televisie is ze te zien in een bestaand format (DNA Onbekend, hoewel de huidige presentatrice Caroline Tensen nog van niks weet) en op de radio krijgt ze een dagelijks terugkerend nieuwsprogramma.

Magertjes

Met alle respect, een beetje magertjes voor deze Journaal-ster, die rijp is voor een veel grotere stap. Stax heeft het talent om informatie, entertainment en journalistiek te combineren en het is maar de vraag of een gefragmenteerde publieke omroep voldoende basis is voor de presentatrice.

Natuurlijk was ze de meest geschikte kandidate voor een eigentijdse, dagelijkse show bij RTL of Talpa. Stax is de nieuwe Mies Bouwman. Een uitzonderlijk talent. Niemand kan tippen aan het ambacht en de veelzijdigheid van de blondine. Dionne Stax is van een ander kaliber en maakt nu dus een tussenstop.

 

Tags

AVROAVROTROSDIONNE STAXEVA JINEKNOS JOURNAALTROS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck