Dionne Stax zwijgt niet langer

4968
Dionne Stax

Maandenlang was ze één van de hoofdrolspelers in een vermeende liefdessoap waar heel Nederland over sprak. Dionne Stax zou een verboden romance zijn aangegaan met de getrouwde Humberto Tan.

Nu duidelijk is dat er van een relatie geen sprake (meer) is, vertelt de blonde nieuwslezeres over haar slapeloze nachten…Ze zweeg over haar vermeende affaire met Humberto Tan (52), en ze blijft zwijgen. Wél geeft Dionne Stax (33) toe dat de aanhoudende geruchten haar niet onberoerd gelaten hebben.

Schande

Heel Nederland leek te gniffelen over ‘de affaire’, of sprak er schande van. Maar Humberto, getrouwd met Ineke met wie hij drie kinderen heeft, en Dionne weigerden publiekelijk te reageren op de geruchten. Het enige dat Humberto erover kwijt wilde, was tijdens een uitzending van RTL late Night.

Nadat tafelgast Mattie Valk bekende een rotzomer te hebben, moest ook Humberto beamen: ,,Ik ken het. Nou ja, ik zit… Ik ben nog bij mijn partner voor de rest… Dus dat is anders, maar ik snap dat als je uit elkaar gaat, en de hele wereld kijkt mee, dat dat niet leuk is.” Méér wilde Humberto er niet over kwijt.

In een interview met De Telegraaf benadrukt Dionne nu opnieuw dat zij niet van plan is om er meer over te zeggen: ,,Ik heb nooit uitspraken gedaan over mijn privéleven. Toen niet en dat doe ik nu ook niet.” Dionne benadrukt ook dat de NOS, haar werkgever, haar door dik en dun is blijven steunen.

Ze is geen moment bang geweest dat ze op een zijspoor gezet zou worden om het ‘onkreukbare imago’ van het NOS Journaal te beschermen. Volgens Dionne gingen de geruchten een eigen leven leiden en herkende zij zichzelf nog maar nauwelijks in het beeld dat van haar werd geschetst.

Verbaasd

,,Ik heb me heel erg verbaasd over het feit dat als er een artikel wordt geplaatst, andere media dat klakkeloos overschrijven waardoor het een soort van ’waarheid’ wordt. Op een gegeven moment vroeg ik me echt af waar dit nog over ging. Familie en vrienden belden en vroegen: hebben ze het nog wel over jou?”

Nu de twintig jaar oudere Humberto weer steeds vaker met zijn echtgenote wordt gezien, lijkt de rust ook te zijn teruggekeerd in het leven van Dionne. Een leven dat ze vooralsnog niet deelt met een partner, en juist van dat singlebestaan heeft ze meer dan eens wakker gelegen, zo bekent ze openhartig.

Geen rozengeur

Eenmaal de dertig gepasseerd, kreeg Dionne steeds vaker vragen over haar relatiestatus en eventuele kinderwens. ,,Ik vond dat heel confronterend,” vertelt ze. ,,Want je denkt toch: ben ik dan zo ontzettend raar? Ben ik dan zo anders? Pas ik niet in het plaatje? En hoe nu verder dan? Ik heb er slapeloze nachten van gehad. (…) Ik ging zelf geloven dat het niet oké was hoe ik leefde.”

Volgens Dionne is pas later het besef gekomen dat mensen mét een relatie ook hun twijfels hebben. In De Telegraaf zegt ze: ,,Ook met een relatie is het niet overal rozengeur en maneschijn. Ook zij vragen zich af: is dit het leven dan? (…) Op een gegeven moment zei ik tegen mezelf: hallo, kijk eens hoe leuk je leven is!” Ook gaf Dionne al eerder toe dat ze best iets trotser zou mogen zijn op zichzelf: ,,Dat leer ik ook steeds meer.”

En het fysieke?

Volgens Dionne leiden veel mensen tegenwoordig nu eenmaal een ander leven dan vroeger gebruikelijk was. ,,Het is niet meer standaard samenwonen, trouwen en dan kinderen krijgen. Zeker vrouwen van mijn leeftijd zijn steeds vaker vrijgezel, of gaan eerst voor een carrière of willen pas op latere leeftijd kinderen, of helemaal niet. Dat is normaal. (…) zonder relatie kun je net zo gelukkig zijn, absoluut.”

Toen haar eerder door een vrouwenblad werd gevraagd of ze tijdens single-periodes het ‘fysieke’ niet mist, antwoordde Dionne: „Daar ga ik zeker geen uitspraken over doen, haha! Dat bewaar ik voor mijn vriendinnen, met een biertje erbij in de kroeg.”

Nieuwe vlam

Dionne geeft echter wel toe dat ze (weer) openstaat voor een relatie: ,,Ik zou liegen als ik zeg dat het niet fijn zou zijn om iemand om me heen te hebben.” Maar gezien alle commotie uit het verleden zal de blonde presentatrice zeker op haar hoede zijn…