Dirk eerste supermarkt die bodycams inzet bij dreigende situaties

Dirk gaat personeel beveiligen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De medewerkers van Dirk van den Broek worden voortaan uitgerust met een bodycam. Als er een dreigende situatie ontstaat, kan een medewerker het kleine cameraatje aanzetten. De supermarktketen hoopt hiermee onveilige situaties tegen te gaan.

Na een succesvolle proef in 2023 introduceert Dirk de bodycams in veertig winkels. Wanneer een medewerker een onveilige situatie ervaart, kan de bodycam aangezet worden. Vanaf dat moment neemt de camera beeld en geluid op en kan de medewerker de lastige klant met de beelden confronteren.

Bodycam

Volgens Dirk is deze bodycam anders dan de standaard bodycam van de politie en de NS. Daar registreert de camera beelden die later als bewijsmateriaal gebruikt kunnen worden, maar de bodycam van de Dirk is een kleine camera met een scherm. Dat betekent dat de klant die zich misdraagt, zichzelf direct terug kan zien.

Uit ervaringen in de branche blijkt dat dit de-escalerend kan werken, stelt Dirk. Net als bij de andere camera’s in de winkel, worden de beelden alleen gebruikt als dat nodig is.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck