Dirk-klanten doneren duizenden euro’s aan Jantje Beton

Door: Lies Jansen
23-07-2020

Een actie waarbij Dirk-klanten geld konden ophalen voor het goede doel ‘Jantje Beton’, heeft meer dan duizenden euro’s opgeleverd. Vanaf begin juni tot en met 11 juli konden klanten hun statiegeldbon inleveren. Het totaalbedrag van deze statiegeldbonnen € 34.384,10, werd afgelopen week overhandigd aan Jantje Beton.

Nationale Buitenlesdag

Afgelopen week ontving de directeur van Jantje Beton, Dave Ensberg-Kleijkers, deze ‘behoorlijke’ cheque van merk- en formulemanager bij Dirk van den Broek, Eric Wieberdink. Het bedrag is bestemd voor de Nationale Buitenlesdag. Deze wordt georganiseerd door Jantje Beton samen met IVN Natuureducatie.

‘Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts een keer per week buiten…’

Dit bedrag realiseert voor 350.000 kinderen van 2700 scholen een digitale databank. Deze bestaat uit lessen en lesideeën voor in de buitenlucht.

,,Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. En bijna 80% van de kinderen in basisschoolleeftijd beweegt te weinig”, legt Ensberg-Kleijkers van Jantje Beton uit. 

Dave Ensberg-Kleijkers vervolgt: ,,Terwijl spelen een belangrijke rol vervult bij een gezonde ontwikkeling van kinderen. Bovendien is de gezonde buitenlucht juist in deze bijzondere coronatijd extra belangrijk voor de gezondheid van kinderen en leraren.”

‘Enorm dankbaar’

Jantje Beton is Dirk van den Broek enorm dankbaar. ,,Ik ben de klanten van Dirk van den Broek enorm dankbaar! Mijn dank gaat ook uit naar Dirk van den Broek zelf voor deze mooie samenwerking waar vele kinderen door heel Nederland van profiteren. Ze gaan spelend leren in de buitenlucht: leuk, gezondén effectief tegelijk!”

Positieve bijwerkingen buitenles

Er zitten diverse positieve bijwerkingen verbonden aan buitenles krijgen. Zo heeft het een positieve werking op het concentratievermogen en leren kinderen meer effectief.

Deze vijfde editie van de Buitenlesdag zal op 22 september plaatsvinden. 

Meer DenD