Dirk Kuyt over gokken op illegale site: ‘Nooit strafbaar feit gepleegd’

Dirk Kuyt over gokken op illegale site
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dirk Kuyt zou hebben gegokt op de illegale goksite Edobet. Het gaat om een goksite die wordt gekoppeld aan de criminele organisatie van de Haagse ‘godfather’ Piet S. Kuyt heeft gisteren gereageerd op de kwestie. ,,Ik heb nooit strafbare feiten gepleegd.”

Eerder deze maand meldden verschillende media dat de pijlen van de politie gericht zijn op Dirk Kuyt en Wesley Sneijder. De twee zijn eerder dit jaar gehoord als getuigen in het onderzoek naar de organisatie van de Haagse drugsbaron Piet S. Uit vertrouwelijke dossierstukken die De Telegraaf heeft ingezien komt Kuyt ter sprake. Daaruit blijkt dat vooral hij met forse bedragen een gokje waagde op de illegale site. Hij legde soms tot wel 25.000 euro per dag in op Edobet.

Teleurgesteld in de media

Gisteravond tijdens de voorbeschouwing op het Champions League-duel tussen Barcelona en Benfica op RTL 7 reageerde Dirk Kuyt op de gokverhalen. ,,Allereerst is het natuurlijk heel vervelend om op deze manier in het nieuws te komen”, begint de oud-voetballer zijn verhaal.

Kuyt is vooral teleurgesteld dat de media niet zijn kant van het verhaal heeft toegelicht, terwijl hij de media altijd te woord heeft gestaan. ,,Wat mij erg teleurgesteld heeft, is dat als je twintig jaar altijd hebt klaargestaan als voetballer om interviews te geven aan verschillende mediapartners, dat bijna iedereen geen hoor of wederhoor bij mijn persoon heeft gedaan. Om gewoon even mijn kant van het verhaal toe te lichten.”

‘Absoluut niet waar’

Hij legt uit dat hij enkel als getuige is gehoord. ,,Ik ben puur gehoord als getuige. Ik heb zelf nooit strafbare feiten gepleegd”, legt hij uit. ,,En wat ik ook heel graag even wil zeggen is dat de bedragen die genoemd werden, ook door de politieverhoorders, absoluut niet waar is. Dat heeft nooit plaatsgevonden.”

Wel geeft hij toe dat hij een gokje gewaagd heeft en daarvan heeft geleerd. ,,Net als heel veel mensen gedaan hebben in hun leven. Ik zal ook niet ontkennen dat ik misschien naïef ben geweest, en dat ik het in de toekomst anders ga doen is ook zeker een feit. Maar ik heb geen enkele criminele activiteit gedaan en dat heeft de politie mij ook bevestigd.”

Tags

DIRK KUYTGOKKENILLEGAALWESLEY SNEIJDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck