Dirk opnieuw de goedkoopste met bio

Door: DitjesDatjes
27-03-2019

– Persbericht – 

Biologisch eten wordt steeds gangbaarder. Vaak denk je bij bioloigsch aan een flink prijskaartje. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Uit de meest recente prijspeiling van de Consumentenbond op biologische producten blijkt dat je het goedkoopste uit bent bij supermarktketen Dirk van den Broek. De prijzen liggen hier 13% lager dan gemiddeld. 

Directeur Marcel Huizing is niet verbaasd over de uitkomst van het onderzoek: ,,Ook bij de vorige prijspeiling van de Consumentenbond op biologische producten kwam Dirk als goedkoopste uit de bus. Dirk is de goedkoopste supermarkt van Nederland en we zorgen ervoor dat dit zo blijft. Als we ergens voordeel weten te behalen, dan delen we dat met onze consument. Ook bij ons biologische assortiment. Bij Dirk willen we verantwoorde voeding betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen. En uit deze meting blijkt dat je gemiddeld 13% goedkoper uit bent bij ons. Ik zou wel weten waar ik mijn boodschappen zou halen!”

Prijspeiling

De Consumentenbond peilde in februari de prijzen van 115 biologische levensmiddelen bij 13 reguliere supermarkten en 4 biowinkels. Discounters Aldi en Lidl zijn niet meegenomen in de meting, omdat zij onvoldoende biologisch assortiment hebben. Uit de prijspeiling bleek dat supermarkten goedkoper zijn dan biowinkels. De prijsverschillen tussen de ketens zijn fors. Dit prijsverschil komt door verschillende factoren, maar opvallend zijn de grote prijsverschillen tussen exact dezelfde producten.

Meer DenD