Dirk terug in Volendam op oude stek

Door: Jos La Grande
04-11-2020

Ruim 4 jaar na de brand van de Dirk van den Broek supermarkt in Volendam is Dirk terug op de oude plek. Johan van der Tas, de manager van het supermarktfiliaal, opende woensdagochtend vol trots de deuren van het pand aan de Hyacintenstraat.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Marcel Huizing, directeur Dirk, herinnert zich nog heel goed de fatale datum van 28 juli 2016.

,,Die dag staat bij alle medewerkers van Dirk, maar in het bijzonder die van Volendam in het geheugen gegrift”, aldus Huizing. ,,Binnen een week tijd lanceerden we een webwinkel en openden we een pick-up point waar klanten hun bestelde boodschappen konden ophalen. Later reed er een boodschappenbus tussen Volendam en Zaandam voor klanten die liever fysiek hun boodschappen wilden doen. Op 26 september 2017 kreeg de Dirk een tijdelijke locatie op de Julianalaan. En nu zitten we eindelijk weer op onze vertrouwde plek, maar dan wel in eencomplet nieuwe jas!”

‘We hebben het allemaal’

Johan van der Tas: ,,Een nieuwe winkel, een nieuwe uitstraling, extra services als Scan & Go en een borrelshop met een ruim assortiment in de slijterij. Uiteraard is er dagelijks verse groente en fruit, brood uit eigen bakkerij en vlees uit eigen slagerij. Voordeel op alle boodschappen, elke dag opnieuw. A-merken of ons huismerk 1 de Beste. We hebben het allemaal.”

Dirk is in Volendam 7 dagen per week open. Parkeren kan gratis in de ondergelegen parkeergarage.

Drenthe

Dirk van den Broek maakt ook zijn entree in de provincie Drenthe. Er wordt hard gewerkt aan twee vestigingen in de steden Assen en Emmen.

Dirk weer open in Volendam
Johan van der Tas bij de opening van het splinternieuwe Dirk-filiaal in Volendam. Vier jaar na de brand is Dirk weer terug op de oude plek.
Bakkerij in Volendam
Dirk van den Broek

Meer DenD