Disney gaat 3 films uit coronatijd alsnog uitbrengen in bioscoop

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Disney gaat drie films die tijdens de coronapandemie uitkwamen en meteen op streamingdienst Disney+ verschenen, alsnog in de bioscoop vertonen. Op deze manier kunnen bioscoopgangers de films “alsnog ervaren op de manier waarop ze bedoeld waren”, laat Disney in een verklaring weten. Het gaat om de films Soul, Luca en Turning Red.

De films komen volgend jaar in het eerste kwartaal in de bioscoop. Soul gaat op 12 januari in première, Turning Red volgt op 9 februari en Luca is vanaf 22 maart op het grote scherm in de Verenigde Staten te zien.

Soul, over een muziekdocent die droomt van een jazzcarrière, kwam eind 2020 uit. Omdat de bioscopen in New York en Los Angeles door de coronapandemie gesloten waren, kon de film geen bioscooppremière krijgen. Luca, over een zeemonster dat vriendjes wordt met Italiaanse kinderen, kwam in de zomer van 2021 uit toen de bioscopen weer geopend waren, maar ging toch gelijk door naar de streamingdienst van Disney. Toenmalige topman Bob Chapek koos ervoor om naast Luca ook Turning Red, over een pubermeisje dat in een grote, rode panda verandert, gelijk naar Disney+ te sturen om het platform een boost te geven.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck