Disney: John Boyega is een held

Door: DitjesDatjes
04-06-2020

Lucasfilm en moederbedrijf Disney staan volledig achter Star Wars-acteur John Boyega. Via de twitteraccount van de ruimtefilmreeks prijzen de bedrijf de speech die de ster eerder woensdag gaf in Londen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Naast een foto van de acteur tijdens zijn speech, herhaalt het account ook een deel van zijn Black Lives Matter-toespraak. “Dit is het moment. Zwarte levens hebben er altijd toe gedaan. Zwarte levens zijn altijd belangrijk geweest. Zwarte levens hebben altijd iets betekend.” Daaronder laat het bedrijf weten: “Het kwaad dat racisme heet, moet stoppen. Wij gaan ons inzetten om onderdeel te zijn van de verandering die al veel te lang op zich laat wachten in de wereld. John Boyega, je bent onze held.”

John Boyega sprak in Londen bij een protestmars tegen racistisch geweld in de VS. Samen met de demonstranten liep de acteur, die bekeerde Stormtrooper Finn speelt in de spacesaga, vanaf het Britse parlementsgebouw naar Hyde Park. Onderweg pakte hij meerdere malen een luidspreker vast om de aanwezige demonstranten toe te spreken. “Zwarte mensen, ik hou van jullie. Ik waardeer jullie, vandaag is een belangrijke dag. We vechten voor onze rechten, we vechten om in vrijheid te kunnen leven en om iets gedaan te krijgen. Jullie zijn daarvan de vertegenwoordiging.”

Eenmaal aangekomen in Hyde Park nam een zichtbaar emotionele Boyega opnieuw het woord. “Jullie moeten begrijpen hoe pijnlijk dit is. Jullie moeten er iedere dag aan herinnerd worden dat jullie ras niets betekent. Dat is niet langer meer het geval. Wij zijn de lichamelijke vertegenwoordiging van onze steun aan George Floyd.”

Vorige week haalde Boyega op Twitter al hard uit naar de vier agenten in Minneapolis die bij de dood van de zwarte George Floyd betrokken waren. “Dit doet zoveel pijn. Dit is een cyclus die nooit lijkt te eindigen. Deze moorden moeten hard worden aangepakt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD