Dit gebeurde er tijdens het incident met Joost Klein: ‘Cameravrouw raakte wél gewond’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er zijn meer details onthuld over de diskwalificatie van Joost Klein. Volgens Zweedse bronnen gebeurde er wel degelijk iets achter de schermen. Sterker nog: de cameravrouw zou zelfs gewond zijn geraakt.

Na twee weken is het nog altijd onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld achter de schermen bij het Eurovisiesongfestival. Joost Klein zou na de tweede halve finale een dreigende beweging naar cameravrouw hebben gemaakt. Volgens zijn advocaat heeft Klein alleen haar camera weggeduwd, maar zich niet schuldig gemaakt aan bedreiging.

Gewond

Maar volgens Zweedse bronnen was er wel degelijk sprake van een incident. Op een Zweedse website schrijft iemand dat de cameravrouw met een steadycam filmde. Toen Joost een dreigende beweging maakte, zou de vrouw zijn geschrokken en haar evenwicht zijn verloren, zijn gestruikeld en zich hebben verwond aan de kapotte lens van de camera. ,,Daarom zei Joost twee keer ‘het spijt me”’, schrijft de bron.

Volgens de bron heeft Joost de vrouw dus niet fysiek aangeraakt, maar is ze wel gewond geraakt. Ook stelt de bron dat de cameravrouw als back-up was ingezet en niet gewend was om op zo’n groot live-evenement te staan.

‘Verdrietig’

Joost voelde zich ‘verdrietig’ door de hele situatie rond het songfestival. ,,Hij voelt zich natuurlijk volledig radeloos door alles wat er is gebeurd. En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt”, zei zijn advocaat Jan-Åke Fält eerder tegen het AD. ,,Natuurlijk is hij verdrietig dat hij daardoor niet mocht meedoen aan het songfestival.”

Canada

Afgelopen weekend stond Klein weer op het podium. Hij trad op in Vancouver in Canada, waar het publiek ook bekend is met zijn hit Europapa. Tijdens de show haalde hij nog uit naar het songfestival. Op beelden die op social media gedeeld werden was te zien dat Joost ‘fuck Eurovision’ riep.

Tags

EUROVISIE SONGFESTIVALJOOST KLEIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck