DIT gebeurt er bij overlijden Queen: ‘Harry keert terug zónder Meghan’

Protocol bij overlijden Elizabeth
Door: Charlotte Wijnen
06-05-2022

Wanneer Queen Elizabeth komt te overlijden, zou er volgens royalty-expert Tina Brown een heel andere situatie ontstaan dan verwacht wordt. Er wordt vermoed dat Harry terugkeert aan het Britse hof. Maar dan wel zónder Meghan…

Queen Elizabeth mocht onlangs alweer 96 kaarsjes uitblazen. Een week daarvoor, toen Harry en Meghan onderweg waren naar de Invictus Games in Den Haag, maakte het koppel een tussenstop in Engeland om de Queen te bezoeken in Windsor Castle.

Aanwezig bij 70-jarig regeringsjubileum?

Het was het mooiste cadeau dat Elizabeth kon krijgen voor haar verjaardag, maar helaas had het koppel wel de kinderen Archie en Lilibet thuisgelaten. Wel wordt er gehoopt dat Harry en Meghan mét hun kinderen in juni aanwezig zullen zijn bij de feestelijkheden voor Elizabeth’s 70-jarig regeringsjubileum.

,,Zijn grootmoeder en zijn vader willen graag dat Harry en Meghan bij familiebijeenkomsten zijn”, aldus een paleisbron in de Sunday Telegraph. Heel veel tijd heeft de Queen natuurlijk niet meer, en daarom blijft het de vraag of zij ooit haar achterkleinkind Lilibet zal ontmoeten.

Plan overlijden Queen

Er ligt dan ook al een volledig plan klaar voor als de Queen komt te overlijden, zo meldde weekblad Story eerder. Zo zouden de kerklokken in Engeland een uur lang luiden en zullen vlaggen op overheidsgebouwen binnen tien minuten halfstok gaan. De nieuwe koning Charles zal dan diezelfde avond op televisie een toespraak houden voor het volk direct op rouwtoer gaan door verschillende delen van Groot-Brittannië.

‘Harry wil dan terug naar huis’

Maar volgens royalty-expert Tina Brown, die verschillende boeken over de Britse royals heeft geschreven, zal er ook nog iets anders bijzonders gebeuren wanneer de Queen komt te overlijden. ,,Ik denk dat Harry dan terug wil naar huis om zijn land te dienen”, vertelt ze in de podcast Sway van de New York Times. ,,Ik denk dat ze wel een manier vinden om hem ertussen te zetten.”

Maar volgens Brown zou Meghan niet van de partij zijn. ,,Wellicht zullen Harry en Meghan een soort forensen-afspraak maken. Want ik zie Meghan niet meer terug willen naar Engeland. Ze vond Engeland helemaal niet leuk.”

Meer DenD