Dit is de carnavalshit van 2020

Carnavalshit
Door: Jos La Grande
23-02-2020

Vijftig jaar nadat Jacques Herb (74) het liedje De Toreador zong tijdens een talentenjacht is het nu de absolute carnavalshit van 2020. De combinatie van twee dj’s ‘Opgeblazen’ en de Brabantse zanger Wilbert Pigmans zorgt ervoor dat jong en oud uit zijn dak gaat als het nummer wordt gedraaid.

Voor Jacques Herb, die ook prominent in de videoclip is te zien, moet het een vreemde gewaarwording zijn dat zijn Toreador een ‘wereldhit’ is in Nederland. De zanger, ook wel bekend van het hitnummer Manuela, schreef Toreador in 1969, dus 51 jaar geleden.

Herb treedt nog steeds op en dat doet hij behoorlijk intensief, vooral in het bekende schnabbelcircuit. Hij zingt dan zijn vele hits, inclusief De Toreador, en steekt dan een bordje ‘Olé’ omhoog, het moment waarop het publiek de Spaanse strijdkreet kan scanderen. Tegenwoordig draagt hij ook twee kleuren schoenen, zwart en wit.

Houseversie

,,Oh,oh, senorita, dit is het momentóó”, zo start De Toreador, waarvan door Opgeblazen ook een houseversie is gemaakt, als vanouds.

De dj’s Luuk Bechtold en Richard Elrico (‘Opgeblazen’) ‘draaiden’ bij een plaatselijke voetbalclub VV Haarsteeg in Vlijmen het nummer en kwamen op het idee om het liedje opnieuw uit te brengen. Voor Wilbert Pigmans, die hiervoor werd benaderd nadat bleek dat Herb vanwege juridische redenen niet kon, moet het succes ook als een verrassing zijn komen. Van de 28-jarige Bosschenaar verschenen genoeg clipjes en liedjes, maar dat valt in het niet bij de remake van Toreador, waar zijn stem uitstekend bijpast.

All Together Now

Jacques Herb testte dit seizoen De Toreador bij het RTL-programma All Together Now, maar hij drong met zijn act niet door tot de finale.

Maar de man is wel een enorme rasartiest, hij zingt van levenslied tot opera. Het huidige succes gunt hij de formatie Opgeblazen en zijn collega-zanger Pigmans volop. Jacques Herb liet dat ook heel sportief weten via een post op Facebook. Het liefst had hij De Toreador zelf nog een keer uitgebracht, maar de problemen met de platenmaatschappij verhinderden dat.

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen