DIT is de geheime vriendin van Amalia

Dit is de geheime vriendin van Amalia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De banden tussen de Oranjes en de Japanse royals zijn warm. En hoewel de families elkaar niet vaak zien, heeft Amalia daar vermoedelijk wel een vriendschap aan overgehouden. Ze zou het nog altijd goed kunnen vinden met prinses Aiko.

Het zijn twee prinsessen met veel gemeenschappelijke passies, maar met een heel ander lot. Amalia wordt op 7 december achttien jaar en zet een grote stap voorwaarts als troonopvolger. De Japanse prinses Aiko is gisteren twintig jaar geworden en is daarmee in Japan officieel volwassen. Maar binnen de huidige wetgeving wordt de prinses overgeslagen als troonopvolger. In Japan maken namelijk alleen zonen van keizers aanspraak op de troon.

Twee verschillende prinsessen

Aiko is door haar ouders erg buiten de spotlights gehouden en leed als kind onder een slechte gezondheid. Naast dat ze op school erg gepest zou zijn, zou ze ook meermaals in het ziekenhuis zijn beland met longproblemen.

Dat is wel anders bij Amalia, die momenteel een tussenjaar heeft waar ze volgens koning Willem-Alexander en koningin Máxima veel van leert. Momenteel zou ze stage lopen in het buitenland en onlangs zou ze gespot zijn op de luchthaven in Los Angeles.

En hoewel de prinsessen twee totaal verschillende levens leiden, kunnen ze volgens het Spaanse ‘Hola!’ goed met elkaar overweg. In 2019 gingen Amalia, Alexia en Ariane nog met hun ouders mee naar Japan voor de inhuldiging van keizer Naruhito. Vermoedelijk is dat de laatste keer geweest dat Amalia en Aiko elkaar hebben gezien.

Tags

AMALIAARIANEGEHEIMKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAKROONPRINSES AMALIAMAXIMAPRINSES ALEXIAPRINSES ALEXIAPRINSES AMALIAPRINSES ARIANEWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck