Dit is de nieuwe afslankgoeroe van Nederland: Leonard Hofstra

Leo Hofstra|||Vignet afvallen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De nieuwe afslankgoeroe heet niet Sonja Bakker of Dokter Frank maar Professor Slim, oftewel prof. dr. Leonard Hofstra. De cardioloog is als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft zijn eigen hartkliniek in Utrecht. Twee jaar geleden werd Hofstra gekozen als meest patiënt-vriendelijke zorgverlener van Nederland.

Zijn boodschap: ziektes houden vaak verband met een ongezonde levensstijl. Begin daarom met anders even. „Kies bewust voor een nieuwe levensstijl gericht op gezonde voeding, voldoende rust, minder stress en meer beweging”, aldus Hofstra, die zijn methode Succesvolle Lifestyle Interventie Methode (SLIM) heeft opgeschreven en in boekvorm heeft uitgebracht.

We spreken Hofstra op het moment dat tienduizenden Nederlanders zijn boek al hebben gelezen en zijn afvalmethode volgen. Het klinkt gemakkelijk, maar de praktijk voor veel Nederlanders met overgewicht is toch een andere. Inmiddels ondergaan elk jaar 10.000 Nederlanders met obesitas een ingrijpende maagoperatie. Het is het laatste redmiddel.

Onorthodoxe wijze

De komende drie maanden zal Hofstra via Ditjes & Datjes en  de website www.ditjesendatjes.nl je van gratis tips en recepten voorzien. Alles om gezonder te gaan leven.

„Meer energie is het gevolg van gezonder leven”, aldus Hofstra, die in zijn boek Snel Slim uitvoerig beschrijft wat wel en niet past bij de nieuwe levensstijl. Hij kijkt op onorthodoxe wijze naar het gedrag van Nederlanders.

De professor vergelijkt de manier van leven met die van de inheemse bevolking van de Kalahari-woestijn in Afghanistan. „Ze jagen de hele dag en eten alleen maar groente, bessen en wild. Ze leven zoals onze voorouders duizenden jaren geleden ook hebben geleefd. Dit is exact de voeding waarop ons lichaam is ingesteld en die het lichaam kan verwerken: puur en vers, gevarieerd en onbewerkt. Dat is in onze westerse maatschappij niet haalbaar. Toch is het goed hier even bij stil te staan.”

Koud douchen

Een van de meest opvallende adviezen van de professor: elke ochtend koud douchen! Voor velen is dit een brug te ver. De professor is serieus.

 

„Dit went snel en je stofwisseling wordt gestimuleerd. Het geeft je ook een mentale oppepper. Water heeft een positief effect op je lichaam. Het neemt veel warmte op en daarmee ook energie van ons lichaam”, legt hij uit. „We weten sinds kort dat volwassenen bruin vet in hun lichaam hebben om hun temperatuur constant te houden. Bruine vetcellen zitten boordevol kleine energiecentrales. Er is aangetoond dat deze zogenaamde mitochondriën in het bruine vet, na activatie door kou, wit vet gaan verbranden.”

Hofstra roept de lezers van Ditjes & Datjes op mee te doen. „Dit is een uitgelezen kans om anders te gaan leven. Gezonder en met minder overbodige kilo’s. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren. En als dat lukt, zullen mensen gezonder en langer leven.”

OOK GEZONDER LEVEN EN AFSLANKEN?

Vignet afvallen

 

 

 

Tags

AFSLANKENPROF. DR LEONARD HOFSTRASLIM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck