Dit is de vriend van Jeangu Macrooy

Jeangu
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Hopelijk kan heel Nederland over een paar maanden apetrots zijn op Jeangu Macrooy, de zanger die Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Wie sowieso al trots op hem is, is Sebas van der Sangen: zijn vriend.

Machocultuur in Suriname

Toen Jeangu twintig jaar oud was vertrok hij uit Suriname en emigreerde naar Nederland. Hij deed dit omdat hij het gevoel had dat zijn geaardheid in Nederland meer geaccepteerd zou worden, want in Suriname heerst er volgens hem nog altijd een machocultuur. ,,Het draaide altijd om meisjes versieren. Ik had wel veel hechte vriendschappen met hen, maar heb geen meisje zelfs maar gekust”, zei de zanger daarover tegen Algemeen Dagblad.

Geluk in de liefde

Jeangu zal geen spijt hebben van zijn verhuizing, want in Nederland heeft hij zich niet alleen verder kunnen ontwikkelen als zanger, want ook vond hij hier de liefde. Hij leerde Sebas van der Sangen kennen. Sebas werkt als hoofdredacteur bij de Gemeente Amsterdam en is daarnaast bestuurslid bij Stichting Tekstpierement, een stichting die zich inzet om theatertalent te ontwikkelen.

De twee zijn al een aantal jaar bij elkaar, en op de Instagrampagina van Sebas is te zien dat ze graag samen op stap gaan. Ze bezoeken musea, gaan samen op reis en houden wel van een feestje.

https://www.instagram.com/p/B4iCK7HlqU_/

 

Tags

AMSTERDAMEUROVISIE SONGFESTIVALGEAARDHEIDHOMOSEKSUEELJEANGU MACROOYPARTNERVRIEND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck