Dit is het nieuwe restaurant van de Tweede Kamer…

Vrijheid
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Vanaf 2020 gaat Het Binnenhof voor in ieder geval zes jaar op slot. Maar waar gaan de 150 Kamerleden dan lunchen en dineren?

Wordt er nu massaal op Het Plein voor het Tweede Kamergebouw afgesproken op de vele terrassen. Straks is er maar één echt Haags ‘restaurant’ in de buurt. Dat is snackkar De Vrijheid, ongeveer naast de ingang van het nieuwe Kamergebouw, het ministerie van Buitenlandse Zaken, en boven de Utrechtse Baan. De eigenaar zou destijds door de reclassering met de snackcar op weg zijn geholpen.

De Vrijheid is niet onbekend bij de politici. Erica Terpstra werd er gesignaleerd toen ze nog staatssecretaris was, maar de patat is ook een fenomeen bij de huidige generatie politici.

De betere flessen wijn staan, zoals vroeger bij le Bistroquet, niet op de menukaart bij De Vrijheid. Maar wel een paar interessante menu’s, zoals Broodje kipschnitzel & Frikandel Speciaal (€9,-) of een patat Hete Kip (€5,-)!

Overigens was niet altijd iedereen even blij met De Vrijheid. Sommigen vonden het een bouwval. Inmiddels is er toestemming om de kraam te vervangen door een permanent paviljoen van 50 m2.

 

Tags

POLITICITWEEDE KAMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie