DIT is hoe Bonnie St. Claire haar alcoholverslaving overwon

Bonnie St. Claire
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dat Bonnie St. Claire liefhebber was van alcoholische versnaperingen, was geen publiek geheim. Toch besloot ze de drank voor eens en voor altijd af te zweren. En dít is hoe ze dat deed.

Normaalste zaak van de wereld

Het drinken van alcohol liep altijd als een rode draad door het leven van Bonnie St. Claire. ,,Als je alcohol lekker vindt, is het meteen al een potentieel gevaar”, vertelt ze aan Privé.

Rond haar zestiende greep ze iedere gelegenheid aan om een glaasje mee te drinken. En daarna ging het pas écht fout. ,,Ik denk dat toen ik ongeveer vijfentwintig was, ik het de normaalste zaak van de wereld vond om in mijn eentje thuis een fles wijn open te trekken.”

‘Witte wijn-drankje’

De drank maakte bij Bonnie meer kapot dan haar lief is. Zes jaar geleden keek Bonnie iets te diep in het glaasje en sloot zichzelf op in de badkamer. Toen haar man, Anne-Jan Jongbloed, van buitenaf de ruimte probeerde te bereiken, viel hij van het balkon en brak allebei zijn benen. Dit incident leidde bijna tot een scheiding.

Een goede reden om te stoppen met alcohol. Maar dit ging niet van een leien dakje. ,,In de jaren dat ik zogenaamd gestopt was, gebeurde het wel dat ik flesjes jus d’orange met witte wijn erin meenam voor onderweg als ik naar een optreden moest.”

En dit deed Bonnie niet alleen tijdens optredens. Zelfs toen de dokter bij haar langs kwam om te checken hoe het met haar ging, had ze het ‘witte wijn-drankje’ op tafel staan.

De knop ging om

Toen de dokter vertrok, ging er een knop om bij Bonnie. Er moést iets veranderen. ,,Er gebeurde iets wat ik niet goed kan verklaren. Ik pakte het op en gooide het leeg.” Tegen haar man zei ze: ‘Dit is het laatste wat ik heb gedronken. Ik stop ermee!’ En dat deed ze.

Het stoppen met drinken heeft Bonnie een veel gelukkiger mens gemaakt. Voor een lange tijd had ze geen goed contact met haar familie, maar inmiddels is dit hersteld. Nuchter besefte ze namelijk dat zij verantwoordelijk is geweest voor de jarenlange breuk.

Tags

BONNIE ST. CLAIRE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie