Dit is hoe Peter Gillis miljonair werd: familieruzie legde de basis

Peter Gillis zijn successtory
Door: Charlotte Wijnen
05-10-2021

Peter Gillis heeft een gigantisch vermogen en is eigenaar van wel twaalf vakantieparken. En dat terwijl hij vroeger helemaal niet in rijkdom leefde en altijd zuinig moest doen met het geld. Maar hoe werd hij dan miljonair? Een familieruzie legde de basis…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Samen met zijn broer en zus

Ondanks zijn gigantische vermogen is Peter Gillis nog altijd zuinig met zijn geld. Dat komt door de lastige jeugd die hij had. ,,Wij moesten om vijf uur naar bed omdat er geen geld was voor warm eten”, legt Peter uit in gesprek met Veronica Superguide. ,,Iedereen denkt dat ik die twaalf parken maar even uit de grond gestampt heb. Maar ik kom van ver.”

Zijn Oostappen-avontuur begon Peter samen met zijn broer en zus. Samen kochten ze een camping voor vier miljoen gulden. Dat geld hadden ze natuurlijk niet, dus werd er geleend bij de bank. Maar al snel gaat het helemaal mis: Peter loopt volgens zijn broer en zus veel te hard van stapel.

Geldmachines

Nog geen jaar nadat ze de camping kochten, stapte zijn broer op. Peter en zijn zus kochten hem uit. Maar twee jaar later had ook zijn zus er genoeg van en gooide de handdoek in de ring.

Peter ging in zijn eentje door en kocht ondanks de schulden die hij had, meerdere parken. De vakantieparken bleken al snel geldmachines te zijn waardoor hij uiteindelijk multimiljonair werd. ,,Nu heb ik er twaalf. Ik koop parken waar een ander de handen niet aan durft te branden.”

Maar dat de parken hem een boel geld opleveren, zegt niet dat het binnen de muren van de vakantieparken altijd goed gaat. Onlangs kreeg Gillis nog een hoop negativiteit over zich heen omdat de parken veel viezer blijken te zijn dan wij op televisie zien.

Meer DenD