DIT is waarom Duitsers dol zijn op Máxima

Máxima
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hadden in Berlijn zichtbaar zin in het eerste staatsbezoek in zestien maanden. En ook de Duitsers keken ernaar uit: zij zijn namelijk dol op ons koningshuis.

Sympathieke vrouw

Deze week gingen onze koning en koningin op staatsbezoek naar Duitsland, waar ze vol lof werden ontvangen. In ons buurland zijn er namelijk ontzettend veel ‘Oranje-fans’. ,,Het koningshuis heeft iets romantisch, en Máxima is zo’n sympathieke vrouw”, laat een Duits stel weten aan RTL Nieuws.

,,Wat die vrouw voor kleur aan het leven geeft is sensationeel. Ze heeft veel gevoel voor kleur en vorm”, zegt een andere Duitse Oranje-fan. Máxima wordt in ons buurland zelfs bijna als influencer gezien. ,,Geen enkele Instagram-influencer heeft een familie die al 200 jaar invloed heeft, behalve Máxima.”

Banden heel hecht

Daarbij zijn de banden tussen de Oranjes en Duitsland heel hecht. Drie van de vier grootouders van Willem-Alexander waren Duits. De voetstappen van de Oranjes zijn dan ook in heel Duitsland terug te vinden.

Ook in Berlijn, want middenin de stad, aan Unter den Linden, stond op nummer 11 het voormalige Nederlandse paleis. Hier woonde Willem I in de jaren voor en na zijn koningschap en het is tevens de plek waar hij stierf.

Staatsbezoek mocht niet misgaan

Maar het staatsbezoek mocht niet misgaan. Daarom werd op het allerlaatste moment besloten om honderd blauwe maskers met een oranje kroontje te laten maken. ,,Ook in Duitsland hebben de koning en de koningin veel publiciteit gekregen met hun veelbesproken Griekenlandreis”, zegt een insider in weekblad Weekend.

,,De excuses die ze diverse malen hebben uitgesproken en de enorme val in populariteit rond Koningsdag.” De insider vertelt dat het in Duitsland groots werd opgepakt, alsof de troon ‘wankelde’. Het koningspaar wilde er dan ook alles aan doen om dat beeld te herstellen. En nieuwe fouten, zoals een verkeerd mondkapje, moest absoluut vermeden worden.

Tags

BERLIJNKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMASTAATSBEZOEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck