Dít kan Albert nóóit kan vergeven…

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Hans Jacobs

Albert Verlinde grossiert al jaren in ‘BN’er-geheimen’. Maar hij houdt wel van ‘fair play’. Daarom was ‘mister gossip’ furieus toen Sophie Hilbrand op uiterst slinkse wijze zíjn privégeheimen wilde ontdekken. Tien jaar later kan Albert haar nog niet vergeven…

Zijn onthullingen in RTL Boulevard waren vaak smeuïg. Zo smeuïg dat méér dan een miljoen Nederlanders dagelijks afstemde op het roddelprogramma. Albert Verlinde was de nationale gossipkoning en hij genoot zichtbaar van die status. Dat werd anders toen Sophie Hilbrand besloot om achter zijn geheimen te komen. Hierbij dient te worden opgemerkt dat Sophie in haar actie (waarin ze samenwerkte met Filemon Wesseling) alle fatsoensnormen aan haar laars lapte. Wat was er ook alweer gebeurd?

,,Ongelooflijk boos”

Albert interviewde Sophie, op háár verzoek, voor de radio. Tijdens die uitzending reikte zij in de studio ‘Het Gouden Oor’ aan hem uit. Albert nam de ‘prijs’ mee naar huis, niet wetende dat er afluisterapparatuur in verborgen zat. In de podcast 30 Minuten Rauw van NPO Radio 2 blikt Albert, die tegenwoordig roddelprogramma 6 Inside presenteert, op deze gebeurtenis terug, ,,Ik heb het nooit begrepen en ik was ongelooflijk boos.”

,,Het ergste…”

Albert benadrukt dat hij destijds Sophie een plezier had willen doen. ,,Zij was in die tijd al met Waldemar Torenstra, die bij mij werkte. Sophie wilde een interview op de radio (…) toen dacht ik: voor haar doe ik niet moeilijk. (…) Als dat dan eindigt in genaaid worden, dat vind ik het ergste wat er is (…) Het raakte me diep in mijn ziel.” Volgens Albert is het nooit meer écht goed gekomen tussen Sophie en hem: ,,Het blijft altijd een litteken. Sophie blijft Sophie. Het komt niet nergens vandaan. Zij is Sophie.”

 

Tags

ALBERT VERLINDERUZIESOPHIE HILBRAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck