Dit krijgt Alexia voor haar 18e verjaardag

Dit krijgt Alexia voor haar verjaardag
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Alexia mag op 26 juni alweer achttien kaarsjes uitblazen. Een bijzondere leeftijd en Alexia heeft ongetwijfeld lang uitgekeken naar deze dag. Hoe ze haar verjaardag gaat vieren is niet bekend, maar haar cadeau is al wél onthuld…

Alexia is weer teruggekeerd naar huis met haar diploma van het UWC Atlantic College op zak. En naast het vieren van haar diploma, viert ze over een paar dagen ook haar verjaardag mét een bijzonder cadeau.

Oranjevaas

Ter gelegenheid van de 18e verjaardag van Alexia brengt Royal Leerdam Crystal een Oranjevaasje uit, net als bij de 18e verjaardag van Amalia. De vaasjes worden gemaakt ter gelegenheid van belangrijke gebeurtenissen binnen het Koninklijk Huis of momenten van landsbelang.

De vaasjes worden met de hand gevormd en met de mond geblazen en zijn te bestellen via de website van het bedrijf. Traditiegetrouw gaat het eerste exemplaar van elke nieuwe Oranjevaas naar de koninklijke familie. Pas vanaf 26 juni, op de verjaardag van Alexia, is de nieuwe Oranjevaas officieel te koop.

‘Modern en modieus’

Het exemplaar is ontworpen door Tess van Zalinge. Ze voelt zich vereerd dat zij de vaas mocht ontwerpen en is er ontzettend trots op. Het is volgens haar een ‘modern en modieus’ vaasje geworden.

In 1927 produceerde Royal Leerdam Crystal het allereerste iconische Oranjevaasje ter gelegenheid van de 18e verjaardag van Prinses Juliana, de overgrootmoeder van Amalia. Voor dit allereerste Oranjevaasje liet Chris Lanooy zich inspireren door een Oranjeappel met als resultaat het geribde, uivormige vaasje met kort opstaand halsje.

Tags

PRINSES ALEXIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck