DIT verdient Lil’ Kleine aan nieuwe platendeal

Lil' Kleine schrijft 3 miljoen bij op zijn bankrekening
Door: Charlotte Wijnen
01-10-2021

Lil’ Kleine maakte gisteren bekend dat hij breekt met Top Notch en meteen heeft getekend voor een deal met Sony Music. De rapper liet weten dat het de ‘grootste muziekdeal voor een Nederlands sprekende artiest ooit’ is. Maar hoeveel gaat hij dan verdienen?

Meer dan 2,4 miljoen

,,Nieuwe deal, nieuw hoofdstuk en nieuw geld”, schreef Lil’ Kleine bij de post op Instagram. ,,Grootste muziekdeal voor een Nederlands sprekende artiest ooit.”

Rapper Boef was tot nu toe de Nederlandse artiest met de grootste muziek deal ooit. In zijn documentaire liet hij weten dat hij een deal had gesloten voor 2,4 miljoen euro, ook bij Sony Music. Omdat Lil’ Kleine dit record verbroken heeft, zal hij dus meer gaan verdienen dan 2,4 miljoen euro. Misschien zelfs wel drie miljoen euro…

Ibiza-incident geen invloed op carrière

Lil’ Kleine werd in 2015 bij het grote publiek bekend en zat vanaf het begin bij platenlabel Top Notch. Het platenlabel lag onlangs nog onder vuur omdat er geen enkele reactie werd gegeven nadat Lil’ Kleine op Ibiza was aangehouden voor een vermeende mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes.

Waar veel artiesten na een schandaal hun imago weer moeten opschonen, lijkt het incident op Ibiza geen enkele invloed te hebben gehad op de carrière van de rapper. Sterker nog, hij heeft een heel succesvol jaar gehad. Onlangs behaalde hij nog een nummer één hit met ‘Uhuh’.

Meer DenD