Dit waren de hoogtepunten van een matige Passion 2023

Het hoogtepunt vasn The Passion 2023.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Was de cast van The Passion 2023 stemvast? Nee, eigenlijk niet. Misschien was Jezus, gespeeld door Sinan Eroglu, wel de minste zanger van de afgelopen jaren. Ook de apostelen en de anderen in zijn gevolg vielen niet op door hun zangkwaliteiten. Echter, Marijn Weerdenburg in de rol van Maria, maakte alles goed met het verrassende Grijs, het beste nummer van zanger Jaap Resema.

Maar de kwetsbare Eroglu in zijn rol van Jezus maakte het niet waar met De Diepte, Wat heb je nou gedaan en met Vannacht.

Marlijn Weerdenburg was daarentegen de absolute ster van deze editie van The Passion, die zich dit jaar afspeelde in het Friese Harlingen, de prachtige havenstad in het noorden van ons land. Vocaal was Marlijn Weerdenburg de allerbeste.

Het begon al met Kleine Jongen van André Hazes. In het naakte wit was het later vooral Grijs (van Jaap Reesema) dat indruk maakte, maar ook het liedje Alles was loepzuiver. ,,Alles wat je verkeerd hebt gedaan, is je vergeven. Je bent gered dankzij je geloof”, zo klonk het.

,,De beste én mooiste Maria ooit” en ,,Marlijn Weerdenburg is een van de beste Maria’s ooit in de historie van The Passion”. ,,Wat doet zij het ongelooflijk goed”, luiden de eerste reacties. ‘Sorry’ van Buddy Wester was vocaal een goede tweede en ook voor hem was er veel lof. ,,Buddy heeft de hele editie gedragen”, luidde het oordeel van een kijker.

Verteller Thomas van Luyn was misschien wel de beste verteller ooit. Beheerst en duidelijk. ,,Mooie afsluitende woorden van Thomas van Luyn”, vond ook voormalig staatssecretaris Mona Keijzer via Twitter. Van Luyn had het extra moeilijk omdat het donderdagavond flink regende. Maar hij bleef goed overeind en vertelde het paasverhaal vol overtuiging.

Anita Witzier, die verhalen langs de kruisweg opdiepte, bewees opnieuw haar kwaliteiten. Het verlichte kruis dat naar het hoofdpodium werd gebracht, omringd door duizenden toeschouwers, was het middelpunt van deze avond vol emoties.

Tags

THE PASSION

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck