Dit zijn de beste vriendinnen van Máxima

Door: Charlotte Wijnen
17-01-2023

Koningin Máxima verruilde haar geboorteland Argentinië jaren geleden voor een leven in Nederland en dat betekende dat ze niet alleen ver verwijderd van haar familie was, maar ook van haar vriendinnen. Maar gelukkig heeft Máxima tot op de dag van vandaag nog haar Argentijnse vriendinnen.

Máxima groeide op in Buenos Aires. Na de kleuterschool ging ze naar de Northlands School, waar ze op haar achttiende haar diploma haalde. Maar liefst twaalf jaar lang heeft de koningin op deze school gezeten. Na het behalen van haar diploma in 1988, ging ze een universitaire studie volgen op de Universidad Católica Argentinia. In 1995 studeerde ze af.

Populair

De goedlachse en praatgrage Máxima maakte op school makkelijk vriendinnen. Vooral op Northlands was ze een populaire leerling; Máxima was ijverig, lette goed op in de klas, maar maakte ook graag een praatje met haar klasgenoten. Tussen de lessen door was ze zelfs aanvoerder van het volleybalteam op de school.

Hechte vriendinnen

Máxima kijkt dan ook ongetwijfeld met een glimlach terug op haar schooltijd. Op Northlands wist ze een hechte groep vriendinnen om zich heen te verzamelen. En hoewel ze al jarenlang in Nederland woont, heeft ze nog steeds dezelfde vriendinnen als vroeger. Dit gaat om Samantha Deane, Juliana Awada en Graciela Rossetto. Samantha, die de koningin zelfs al kent vanaf de kleuterschool, wordt in de media steevast de hartsvriendin van Máxima genoemd. De twee brengen nog altijd veel tijd samen door.

Meer DenD