Dit zijn de grote winnaars van 2019

Winnaars 2019
Door: DitjesenDatjes
25-12-2019

Het afgelopen jaar kende verliezers maar uiteraard ook winnaars. Veel bekende Nederlanders streden als kandidaat en deelnemer mee in een televisieprogramma. DenD zet de winnaars van 2019 op een rij.

Wie is de Mol

Voor Rik van de Westelaken was het een spannend seizoen van Wie is de Mol, want hij presenteerde het populaire programma voor het eerst. Voor Merel Westrik was het ook extra spannend, want zij was de Mol. Wie van tevoren nooit had gedacht te gaan winnen was actrice Sarah Chronis, maar toch wist zij De Mol te ontmaskeren en de test het snelst te maken.

Expeditie Robinson

Het was veruit het meest bekritiseerde seizoen van Expeditie Robinson ooit, maar dat maakt de prestatie van de winnaar niet minder knap. Hugo verbleef weken op het eiland en wist in de finale Shary-An en Eva te verslaan.

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt begon vorig jaar op 9 december, en eind van de winter was de winnaar bekend. Hoewel veel kijkers van vorige seizoenen genoten, gingen mensen dit seizoen op Twitter los. Zij schreven massaal over Maroeska, want zij was volgens velen maar weinig sympathiek. Tot grote opluchting van kijkers won Maroeska niet, want marinier Anna Yilmaz ging er met de winst vandoor.

The Voice

Begin februari won Dennis van Aarssen The Voice of Holland. De jazz-zanger ging op tournee door heel Nederland, tekende een platencontract en nam een videoclip op in Zuid-Afrika. Voor zijn single werkte hij samen met componist Jeff Franzel, en dat is niet de minste. Hij is namelijk de voormalig pianist van Frank Sinatra en Sammy Davis Jr.

Maestro

Acht bekende Nederlanders streden om de Gouden Baton. Dat is de prijs voor de kandidaat die het beste het orkest kan begeleiden als dirigent. Lange Frans viel als eerste af, waar hij het helemaal niet mee eens was. Wie wel wisten te scoren waren Tatum Dagelet, Monic Hendrickx en Lucas Hamming. Die laatst genoemde wist uiteindelijk de twee vrouwen te verslaan en won Maestro 2019!

Martien Meiland

Martien Meiland kan niet in dit rijtje ontbreken. De Ik Vertrek-ster kreeg een eigen televisieprogramma en daarmee duizenden fans die iedere week voor de buis zaten. En als klap op de vuurpijl won hij ook nog de Gouden Televizier-ring! Al dat succes is hem niet in de koude kleren gaan zitten, want hij liet deze maand weten dat hij het rustiger aan wilt doen.

Eurovisie Songfestival

Bijna niemand kende Duncan Laurence voordat hij dé inzending werd van Nederland voor het Eurovisie Songfestival 2019. Maar nu zijn er maar weinig Nederlanders die hem niet kennen en zelfs over de landsgrenzen wordt hij herkend. Duncan zorgde ervoor dat voor het eerst sinds 44 jaar Nederland het Songfestival won. En daarmee is hij misschien wel de grootste winnaar van dit jaar.

 

 

Meer DenD