Dit zijn de ontelbare drama’s van de Kennedy-familie

Door: Jessie Baltus
05-04-2020

Weer wordt de Kennedy dynastie getroffen door rampspoed. Afgelopen donderdag lieten nog eens twee Kennedy’s het leven bij een ongeluk op het water…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vliegtuigongelukken

Het meest besproken drama in de Kennedy-familie is de moord op presidentskandidaat John F. Kennedy (JFK) in 1963. De Iers-Amerikaanse familie heeft echter nog vele andere drama’s te verwerken gehad. In 1944 kwam al een broer van JFK om het leven bij een vliegtuigongeluk. Een zus van JFK volgde in 1948, zij overleed ook bij een vliegtuigongeluk.

Presidentskandidaat

De broers John F. Kennedy en Robert lieten beiden het leven terwijl ze in de politiek werkzaam waren. In ’63 voltrok zich de moord op John en vijf jaar later werd Robert vermoord vlak nadat hij de presidentsverkiezingen in Californië had gewonnen.

Tot overmaat van ramp stierven eind vorige eeuw twee zoons van Robert en in 1999 verongelukte de enige overlevende zoon van JFK, namelijk John F. Kennedy Jr., bij een crash met zijn sportvliegtuigje. Ook Jr.’s vrouw en schoonzus kwamen bij dit ongeluk om het leven.

Overdosis

Vorig jaar nog overleed Saoirse Kennedy Hill, de 22-jarige kleindochter van Robert. Ze werd met een overdosis drugs gevonden in het huis van haar 91-jarige oma Ethel, schrijft De Telegraaf.

Kanoën

Afgelopen donderdag hebben weer twee Kennedy’s het leven verloren. Dit keer gaat het om Maeve Kennedy Townsend McKean (40) en haar achtjarige zoontje. Maeve is de kleindochter van presidentskandidaat Robert F. Kennedy die in 1968 werd vermoord. Maeve en haar zoontje zouden donderdag zijn gaan kanoën in een baai bij Annapolis en zouden nooit zijn teruggekeerd, schrijft De Telegraaf.

En dit zijn niet eens alle drama’s die zich hebben voltrokken in de Kennedy-familie. De vloek op deze prominente familie lijkt ook in 2020 nog te blijven voortbestaan…

Meer DenD