Dit zijn de vrouwen van Max Verstappen

Max Verstappen
Door: Tanja Brouwer
29-03-2020

Drie vrouwen vormen een front achter het racemonster: zijn moeder Sophie Kumpen, zijn zus Victoria-Jane en zijn vriendin Dilara. Dit trio geeft Max vleugels! 

Tekst gaat verder onder advertentie

Achter elke succesvolle persoon staat vaak iemand die als stille kracht de motor van geboekte overwinningen wordt betiteld. In het geval van Max Verstappen wordt al gauw gekeken naar zijn vader, Jos Verstappen. Al is die niet bepaald op de achtergrond. Wie dat wél zijn, zijn drie voor Max belangrijke vrouwen: zijn moeder Sophie Kumpen, zijn zus Victoria-Jane Verstappen en zijn beeldschone vriendin Dilara SanlikDenD stelt u voor aan dit onopvallende, maar onmisbare trio. 

Nederlandse roots? 

Sophie Kumpen was tot 2008 getrouwd met Jos Verstappen, met wie ze Max en Victoria kreeg. De van oorsprong Belgische komt uit een ware ondernemersfamilie in wegenbouw waar, eveneens, het racebloed door de aderen stroomt. Een oom en een neef van haar zitten in de racerij en zelf was ze fanatiek karter 

Max mag dan de Nederlandse roots hebben en in interviews aangeven dat hij zich Nederlander voelt, hij heeft nooit in ons land gewoond. Hij werd geboren in Hasselt, niet ver van het Belgische racecircuit Spa-Francorchamps. In het grensdorpje Maaseik groeide Max op, ging naar een topsportschool in Sittard en verkaste in 2015 (het jaar dat hij in de F1 debuteerde) naar Monaco.  

Met zijn moeder in zijn kielzog, ging Max de hele wereld over. Naast het fanatisme dat zij op de baan vertoonde, wordt Max’ karakter als het om de bravere karaktereigenschappen ook aan haar toegedicht. Er is tussen hen wel een groot verschil: moeder Sophia zou voorafgaand aan races zo gespannen als een snaar zijn, terwijl Max de rust zelve zou zijn.  

Sophie, die voor een hulpverlenende instantie werkt, geeft nauwelijks interviews. In een van de spaarzame die zijn te vinden, vertelde ze in Het Laatste Nieuws over haar zoon dat zij hoopt dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen. Dat probeerde ze te bewerkstelligen door Max te vertellen over haar werkzaamheden. ,,Ik zie de onderkant van de maatschappij. Ik vind het goed dat ik Max dat kan laten zien. Ik wil dat hij weet dat er ook een andere wereld is dan die van hem.” 

Ook zus heeft racebloed

Met die gedachte in het achterhoofd is ook de zus van Max grootgebracht. Victoria-Jane grootgebracht. Via haar Instagram-account is te zien hoe ze haar broer tijdens het raceseizoen vergezelt. Dit kan ze zonder problemen doen, want Victoria werkt als social media-expert voor Red Bull, mede-sponsor van het raceteam waarvoor Max rijdt. Max en Victoria hebben veel gemeen. Net als hun ouders stroomt bij beiden racebloed door de aderen.  

Victoria heeft er naar verluidt wel moeite mee gehad dat haar broer wereldberoemd is. Voortdurend werd ze aangesproken als ,,het zusje van Max” en dat hing haar zo haar keel uit dat ze met haar opleiding is gestopt. Ook zou Victoria door medestudenten en docenten niet altijd leuk zijn behandeld. Als ze de klas binnen kwam, maakten grapjassen racegeluiden en de leraren zouden niet altijd begrip hebben gehad voor haar afwezigheid als ze bij wedstrijden van haar broer was wezen kijken.  

Op haar Insta zie je overigens ook regelmatig een knappe man aan haar zijde: dat is haar geliefde Tom HeutsHij is werkzaam als facilitair manager bij een vastgoed– en onderhoudsbedrijf in Zuid-Limburg.  

Duitse schone

Tot slot is Max zelf ook gelukkig in de liefde: hij is voor zover bekend een jaar of twee geleden als een blok gevallen voor de Duitse schone Dilara Sanlik. Voordat hij haar leerde kennen, werd Max verschillende keren gezien met vrouwelijk gezelschap. Een bekende vrouw, eveneens uit de racewereld, was Mikaela Ahlin-Kottylinsky met wie hij in 2015 werd gespot. Daarna gingen er geruchten over een affaire met het Vlaamse fotomodel Joyce Godefridi, blogster Roos van der Aa en hockeyster Maxime Pourquie. Maar uiteindelijk was het Dilara aan wie Max tot nu toe is blijven hangen. 

Dilara is afkomstig uit München en beweegt zich in zogeheten ‘hogere kringen’. Een van haar beste vriendinnen Victoria Swarovski, telg uit de wereldberoemde familie van kristalmagnaten.  

Max en Dilara werden in september 2018 voor het eerst gezien, maar ze zouden al langer stiekem aan het daten zijn geweest. Ze zouden elkaar op een feestje hebben ontmoet. Omdat de Swarovski’s ook al sterke vriendschappelijke banden met de familie Verstappen onderhield, lijkt het waarschijnlijk dat Victoria Swarovski de twee aan elkaar heeft voorgesteld.  

Tussen het studeren door – Dilara woont in Londen waar ze de Westminster University een studie doorloopt – komt Max’ vriendin hem aanmoedigen als hij een wedstrijd heeft. Om daarover kiekjes te kunnen zien, hoef je niet te kijken naar haar sociale media: in tegenstelling tot Max en zus Victoria-Jane heeft ze haar profiel zorgvuldig afgeschermd. 

Max daarentegen schroomt er niet voor om op zijn instagram de voor hem belangrijkste vrouwen in zijn leven in het zonnetje te zetten. Kiekjes met Dilara met kerst bij de boom, zijn jarige zusje of zomaar en selfie met zijn moeder, die hij ,,the best mum in the world” noemt, zeggen alles: Max houdt van ze allemaal! 

Meer DenD